De Koninkrijkszaal van de Jehova's Getuigen aan de Gortstraat in Veenendaal.
De Koninkrijkszaal van de Jehova's Getuigen aan de Gortstraat in Veenendaal. Foto's: Henk Remans

Jehovah’s Getuigen bellen en schrijven nu brieven

· leestijd 1 minuut Algemeen

Veenendaal - Jehovah’s Getuigen zijn het meest bekend vanwege hun ijver om van deur tot deur met mensen te spreken over Gods koninkrijk. Toch is beeld al een jaar lang niet meer. De Covid-19 pandemie is er de oorzaak van dat ook Jehovah’s Getuigen hun activiteiten ingrijpend hebben moeten aanpassen.

Toen in maart 2020 duidelijk werd dat de pandemie een serieus gevaar voor de volksgezondheid zou gaan vormen, zijn er direct vanuit het hoofdkantoor van Jehovah’s Getuigen richtlijnen verstrekt voor diverse aanpassingen. Per 12 maart 2020 zijn direct alle religieuze bijeenkomsten gestopt, zowel plaatselijk als regionaal.
Dit betekent dat er tot op vandaag niet meer fysiek wordt samengekomen. Er zijn echter direct regelingen getroffen voor bijeenkomsten via videoconferentie. Tweemaal per week komen Jehovah’s Getuigen online samen. Dit geldt voor alle gemeenten in Nederland en voor vrijwel alle landen in de wereld waar Jehovah’s Getuigen actief zijn.

Telefoon en brieven

Ook de evangelisatie-activiteiten zijn aangepast. Alle openbare vormen van evangelisatie zoals het van huis-tot-huis gaan, zijn gestopt. Jehovah’s Getuigen zetten hun predikingswerk wel voort maar gebruiken nu kanalen als de telefoon en het schrijven van brieven. Hierbij is oprecht persoonlijke belangstelling voor de moeilijke situatie waarin veel mensen verkeren een belangrijke drijfveer.
Een woordvoerder van de Jehova’s Getuigen in Veenendaal zegt: ‘’Jehovah’s Getuigen geloven in Gods voornemen om deze aarde weer tot een veilige en vredige plaats te maken. De Bijbel belooft een toekomst waarin geen mens meer zal zeggen “Ik ben ziek” (Jesaja 33:24).
Dit is iets waar de mensheid meer dan ooit behoefte aan heeft! Binnenkort herdenken Jehovah’s Getuigen wereldwijd de bijzondere rol die Jezus Christus vervult in Gods voornemen. Wij nodigen iedereen uit om deel te nemen aan onze speciale onlinebijeenkomsten.’’

Lezing

Op zondag 21 maart wordt een lezing gehouden met het thema ‘Heb jij “een heel kostbare parel” gevonden?’ Aanvangstijd is 10.00 uur.
Zaterdag 27 maart herdenken Jehovah’s Getuigen wereldwijd de bijzondere betekenis van het offer dat Jezus bracht voor de hele mensheid. Aanvangstijd is 19.00 uur.
Wie deze of één van de reguliere bijeenkomsten in de Koninkrijkszaal aan de Gortstraat in Veenendaal wil bezoeken, kan een email sturen naar JGveenendaaldevendel@gmail.com of de site JW.org bezoeken.

Het interieur van de Koninkrijkszaa
advertentie
advertentie
Afbeelding
Kinderactiviteiten in Bibliotheek Veenendaal tijdens voorjaarsvakantie 3 uur geleden
Afbeelding
Reizigers waarderen Veenendaalse stations beter dan vorig jaar 8 uur geleden
Afbeelding
'Als de sirene afgaat, hebben we 's avonds Club'95' 10 uur geleden
Afbeelding
Vragen uit Veenendaal aan GGD over mislukken digitaal kinddossier 22 uur geleden
Afbeelding
'Actiegroepen tegen windturbines krijgen adviserende rol bij gemeente Ede' 2 feb, 16:58
Afbeelding
Burgemeester Kats leest voor op basisschool TOV 2 feb, 16:36
Afbeelding
Nieuwe laptops voor drie goede doelen in Veenendaal 2 feb, 12:46