De heren Scholten, Senturk en van de Bovenkamp.
De heren Scholten, Senturk en van de Bovenkamp. Foto: Tasova

Milli Gorus Veenendaal doneert Voedselpakketen aan de Voedselbank

23 april 2021 om 12:24 Algemeen

Veenendaal - Het is Ramadan, maand waarin we een pauze ingelasten in het wereldse gejaag waarin we ons zelf kwijt raken. Het is daarom dat vertegenwoordigers van Milli Gorus Veenendaal aan de medemens denkt. Vorige week zijn voedselpakketten gedoneerd aan der Voedselbank Veenendaal. De stichting Milli Görüs is de Islamitische en Kulturele Unie in Veenendaal.

Een woordvoerder laat weten: ‘’De Ramadan is een intensivering van het lezen van de Koran en nadenken over de leerstellingen ervan, van uitgebreide dankbaarheid, lezingen (https://islamcolor.nl/) liefdadigheid, beoefening van zelfbeheersing en vriendelijkheid. Deze goede ambities van een moslim hebben volgens de islam zelfs betrekking op personen die wij nauwelijks of niet kennen, dus ongeacht hun afkomst, financiële status of religieuze overtuiging.
De Profeet Muhammed (vzmh) heeft hierover gezegd: “De beste mensen zijn degenen, die de mensen het meeste van nut zijn”. Met andere woorden, behulpzaamheid en goed gedrag eindigt niet bij de familieleden, maar breidt zich daarna uit tot anderen in jouw omgeving, door bijvoorbeeld het geven van aalmoezen, helpen van mensen in nood, het geven van onderwijs, geduldig zijn. Zo zei de Profeet Muhammed (vzmh). “Hij is geen gelovige wiens maag gevuld is terwijl de buren aan zijn zijde hongerlijdt.”
Met die gedachte deelt MilliGorus elk jaar tijdens de Ramadan over de gehele wereld voedselpakketten uit aan mensen die zeer weinig tot niets hebben. Dit doet we samen met de hulporganisatie Hasene die gedurende het jaar nog vele hulpacties heeft lopen.’’

Bezoek aan Voedselbank

Op 17 april heeft de voorzitter van IGMG Veenendaal de heer Senturk en bestuurslid Tasova, een bezoek gebracht aan de voedselbank in Veenendaal. De woordvoerder: ‘’We werden door de heren geïnformeerd over het reilen en zeilen binnen de stichting. De opzet, de vele betrokken partijen, vrijwilligers en de logistiek waarmee alles is opgezet heeft grote indruk op ons gemaakt. Na de verkregen informatie was het de beurt aan een rondleiding en mochten we de supermarkt, voorraadmagazijn en kledingafdeling bezichtigen.
Alles zag er echt picobello uit, zeer professioneel, vooral de afdeling kleding was niet minder dan een kledingzaak in de Hoofdstraat . Wat natuurlijk echt indruk maakte waren de verhalen achter het “waarvoor”.
Schrijnende gevallen zoals mama’s die geen chocopasta kunnen kopen voor hun kinderen, meisjes die niet aan maandverband kunnen komen en daardoor vele lesuren moeten missen! Op maandag 19 april hebben zij de voedselpakketten namens MilliGorus door de heren Senturk en Yeniyol overhandigd.’’

De heer Yeniyol, de heer Senturk en de heer Van de Bovenkamp. (Foto: Tasova)
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie