Aankopen doen via de Veenendaalpas.
Aankopen doen via de Veenendaalpas. (Foto: PR)

Weer een Veenendaalpas

12 juli 2021 om 15:43 Algemeen

VEENENDAAL - Tien jaar na de afschaffing ervan, krijgt Veenendaal weer een Veenendaalpas. In eerste instantie bedoeld voor sociale minima voor noodzakelijke extra’s. Later gemeentebreed voor alle inwoners als instrument voor citymarketing. Momenteel kunnen minima een bonnetje van de aankoop van bijvoorbeeld schoolspullen of kinderkleding declareren bij de gemeente. 

Dat brengt jaarlijkse ambtelijke kosten van 70.000 euro met zich mee, die wethouder Lochtenberg liever spendeert aan het minimabeleid. Met een pinpas of app kunnen gebruikers anoniem kopen wat ze nodig hebben. Wel met een beperking. “Niet meer shoppen in het hele land. Straks alleen bij lokale ondernemers en verenigingen, om hen te stimuleren. Deelname aan de pas is voor hen gratis. Eerst probeerden we het met een webshop, maar dat liep niet goed.”

Tegoed

De gemeente geeft cliënten van de Veenendaalpas een tegoed. De Veenendaalpas is voor kwetsbare doelgroepen gratis of met korting beschikbaar. Later kunnen alle inwoners er gebruik van maken (tegen een regulier tarief), als betaalmiddel in winkels en bij clubs.
Dat geldt ook voor de mantelzorgwaardering. Dat moet deelname aan Veenendaalse voorzieningen vergroten en de citymarketing versterken. Veenendaal voert met Rhenen en Renswoude een gezamenlijk Bureau Minimaregelingen.

1 december

“In Rhenen gaat de pas Cunerapas heten, in Renswoude de Renswoudepas. Hier dubben we nog over de naam. Wellicht wordt het de Stipknip.” De pas gaat op 1 december in. Voor het eind van het lopend jaar van de regelingen, maar op tijd voor de feestdagen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie