Het koor gaat weer beginnen. Deze foto is nog van voor de coronamaatregelen.
Het koor gaat weer beginnen. Deze foto is nog van voor de coronamaatregelen. Foto: PR

Ritmeester - Veenzangers Mannenkoor zoekt nieuwe leden

7 augustus 2021 om 12:05 Algemeen

Veenendaal - Op woensdag 25 augustus maakt het Ritmeester - Veenzangers Mannenkoor een nieuwe start na een periode dat alle verenigingsactiviteiten door corona stil lagen. De wekelijkse repetities onder leiding van dirigent Jimco Zijlstra starten in de grote zaal van de Open Hof-kerk in Aller Erf, aanvang 20.00 uur.

 Het koor bruist van energie, zo is er op zaterdagavond 15 oktober al weer een einde corona concert gepland dat online door de Veenendaalse bevolking is te volgen en rond kerst geven we meerdere concerten in en rond Veenendaal. In het voorjaar staat een koor-uitje gepland en 2022 is ons jubileumjaar, het koor bestaat dan 40 jaar en dat wordt gevierd met een groot concert In theater de “Lampegiet”.

Kennismaken

Veel mensen hebben na de periode met veel beperkingen door corona, op het sociale vlak weer behoefte elkaar te ontmoeten, de gezelligheid op te zoeken en nieuwe vrienden te maken. Het Ritmeester - Veenzangers Mannenkoor roept mannen op om een kennis te maken met zingen, samen met andere mannen in een groep. Veel mannen voelen zich geremd door de misvatting “ik kan niet zingen”. Volgens de vereniging is dat niet zo. 

Een woordvoerder: ‘’Zingen is een basisvaardigheid die elk mens als kleuter heeft geleerd, net als lopen, praten, lachen en fietsen. Alle mannen die de afgelopen jaren ons koor kwamen versterken konden zingen, nog nooit haakte iemand af omdat hij niet kon zingen. Zo lang we nog leven onder de dreiging van besmetting door corona hanteert het RVM een voorzichtig en zorgzaam beleid jegens haar leden. Zo vragen we aan een ieder die komt zingen om gevaccineerd te zijn of vooraf aan de repetitie jezelf op corona te testen. Voorlopig zingen we tijdens de repetitie nog op 1,5 m afstand van elkaar. We prijzen ons gelukkig met een grote en hoge oefenruimte met een zeer goede ventilatie, zodat het voor iedereen veilig is om te zingen.’’
Woensdagavond 25 augustus in “de Open Hof” Ronde Erf 86 in Veenendaal, aanvang 20.00 uur (19.45 uur aanwezig)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie