Marktmeester Ton Smeitink kijkt uit naar de kraskaartactie.
Marktmeester Ton Smeitink kijkt uit naar de kraskaartactie. Lilian Steensma

Korting krassen op de Veense markt

· leestijd 1 minuut Zakelijk

VEENENDAAL Elke dinsdag, vrijdag en zaterdag is er markt in Veenendaal. Op dinsdagochtend en zaterdag op de markt in het centrum en op vrijdag op het Dr. Slotemaker de Bruïneplein. Tientallen enthousiaste marktondernemers brengen er hun waren aan de man. Je koopt er niet alleen verse etenswaren van prima kwaliteit, maar ook kleding, beenmode en tassen. Komende weken doe je er nóg voordeliger je boodschappen. Je kunt er namelijk korting krassen. 

Marktmeester Ton Smeitink legt uit hoe de actie werkt. ,,Het is simpel”, zegt hij. ,,Bij elke aankoop -het maakt niet uit hoeveel geld je besteedt- krijg je een kraskaart. Kras het laagje op de kaart weg en je ziet direct of je prijs hebt. Je kunt tot wel 2,50 euro korting krassen. De kraskaart die je bij de ene kraam krijgt, kan je bij de volgende direct weer inwisselen voor korting.” 

Vanaf vrijdag worden de kraskaarten uitgedeeld en ze zijn tot eind november 2022 in te leveren bij de ondernemers op de markt. Ton: ,,Als jouw kraskaart geld waard is, heb je dus ruim de tijd om die te verzilveren. Niet gek in deze tijd waarin alles alleen maar duurder wordt, toch?”

ONTSPANNEN SFEER Het is dit jaar vijf jaar geleden dat de stichting Markten Veenendaal de organisatie en het beheer van de Veenendaalse warenmarkten overnam van de gemeente Veenendaal. ,,Die verzelfstandiging van de markten is door de marktondernemers de afgelopen zomer groots gevierd”, vertelt marktmeester Ton die er met plezier op terugkijkt. ,,Er was muziek van Ben de Banjoman, kinderen lieten zich schminken en de ondernemers deelden mooie prijzen uit. Het was een geweldige feestweek!”

REURING Over de missie van de stichting Markten Veenendaal vertelt Ton: ,,We willen de belangen van de marktondernemers behartigen en voor de klanten een paar mooie weekmarkten neerzetten met een zo uitgebreid mogelijk aanbod en leuke acties. Op de Veense warenmarkten hangt van oudsher een gezellige sfeer en je krijgt er kwaliteit voor een redelijke prijs. Waar markt is, is reuring, daar gebeurt iets. Mooi, toch? Met de kraskaartactie belonen we onze trouwe klanten en tegelijkertijd willen we nieuwe klanten aanmoedigen om ook op de markt te kopen. Dus: doe een aankoop, ontvang een kraskaart, kras de laag weg, ontdek of je prijs hebt en zo ja, lever de kaart direct (of in elk geval voor 30 november aanstaande) in voor korting. Een overzicht van alle ondernemers die op de Veense markten staan, vind je op onze site www.markten-veenendaal.nl. Welkom!”

De ondernemers ontvangen je graag op dinsdag (van 8.30 tot 13.00 in het centrum), vrijdag (van 9.00 tot 16.00 op het Dr. Slotenmaker de Bruïneplein) en op zaterdag (van 8.30 tot 17.00 in het centrum). Volg de markten ook via Instagram of Facebook. Via de site kan je je inschrijven voor de nieuwsbrief.

Dit artikel wordt u aangeboden door de Veenendaalse markten. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van De Rijnpost.nl? Neem dan contact op met Marieke van Egdom (06-83627260, m.v.egdom@bdu.nl) of Christoph Willemsen (06-20211008, c.willemsen@bdu.nl).

advertentie
advertentie
Afbeelding
SKR: ‘Al 30 jaar ontdekken wij de wereld door de ogen van een kind’ 1 uur geleden
Afbeelding
Rhenens echtpaar Oechies-Ter Hoeve viert briljanten huwelijk 2 uur geleden
Afbeelding
Meerdere vacatures bij Welisa: ‘Wij zoeken mensen die gretig zijn en graag willen’ Baandichtbij 4 uur geleden
Afbeelding
Candia-man ‘Bud’ helpt nog waar hij kan 5 uur geleden
Afbeelding
Kampen Boys Choir geeft gratis concert in de Westerkerk 6 uur geleden
Afbeelding
Kunst van Rhenense kinderen te zien in Huis van de Gemeente 18 uur geleden
Afbeelding
Rhenens echtpaar 60 jaar getrouwd 20 uur geleden