Van links naar rechts: Alex Boers, erelid Cor van Kleef en Gerard Heuvelman.
Van links naar rechts: Alex Boers, erelid Cor van Kleef en Gerard Heuvelman. Gerard Heuvelman
Kom bij de Club

Het familiegevoel van tennis- en padelvereniging Spitsbergen

· leestijd 2 minuten Zakelijk

VEENENDAAL Met veertien buitenbanen, drie binnenbanen, vier minibanen en zes padelbanen is tennis- en padelvereniging Spitsbergen misschien wel de snelst groeiende tennisvereniging in de regio. Wat de club zo populair maakt? Alex Boers en Gerard Heuvelman weten het wel. Tennis is gewoon een leuke sport en bij Spitsbergen voelt jong en oud zich in no time thuis.

door Lilian Steensma

Alex Boers was jarenlang als tennisleraar aan de vereniging verbonden. Per 1 oktober stopt hij daarmee. Niet dat hij zijn tennisracket aan de wilgen hangt, hoor. Lees verderop op welke manier hij bij de club betrokken blijft.

SPONSOREN IN HET ZONNETJE Gerard Heuvelman slaat zelf graag een balletje bij Spitsbergen. Samen met Alex Boers en met vader en zoon Steven en Stefan Huibers vormt hij de sponsorcommissie. Die commissie werd begin jaren 90 door voormalig goudsmid Cor van Kleef opgezet. Cor is nu erelid. ,,Mede dankzij onze sponsoren kunnen meer dan duizend clubleden lekker tennissen en padellen en achteraf gezellig even napraten”, zegt Gerard. ,,Onze sponsoren maken veel mogelijk! Denk aan de organisatie van toernooien, clubkleding voor competitieteams en zoals laatst -niet onbelangrijk- de nieuwbouw van de kantine. Ook de nieuwe padelbanen zijn er dankzij de sponsoren gekomen.”

PADEL, WAT IS DAT? ,,Je kunt padel een combinatie noemen van tennis en squash”, legt Gerard uit. ,,Je speelt het in een omsloten veld, meestal met z’n vieren: mannen, vrouwen en gemixt. Het is een populaire sport! Bij Spitsbergen verwelkomden we in acht maanden tijd 300 nieuwe leden, mede vanwege onze goede faciliteiten. Vorig jaar hadden we nog geen enkele padelbaan, nu al zes. Dat zegt veel over hoe leuk de sport is. Kom het vooral een keer zelf proberen!”

(de tekst gaat onder de foto verder)


TPV Spitsbergen realiseerde in één jaar tijd zes padelbanen. - Gerard Heuvelman

TENNISLERAAR Alex was jarenlang als tennisleraar verbonden aan Spitsbergen. Toen hij op de lagere school zat, voetbalde hij bij VRC. ,,Pas toen ik wat ouder werd, kwam ik voor het eerst in aanraking met tennis. Tennisvereniging VTC lag bij mijn ouderlijk huis om de hoek en daar ontdekte ik al snel dat tennissen erg goed bij mij past. Bij VTC verzorgde in mijn eerste tennislessen en vanaf 1986 ging ik les geven bij Spitsbergen, eerst in loondienst, later als zelfstandige.” 

Alex Boers gaf tussendoor les buiten Veenendaal, maar zijn hart bleef uitgaan naar Spitsbergen, de plek waar ook toptalenten Botic van de Zandschulp en Bibianne Schoofs hun eerste bal sloegen. ,,Wij zijn als vereniging natuurlijk ontzettend trots op deze toppers”, zegt Alex.

SAMEN PLEZIER HEBBEN Alex koestert dierbare herinneringen aan de jeugdkampioenschappen en -toernooien die hij begeleidde. ,,Tijdens toernooien kampeerden we met de jeugd op het terrein achter atletiekvereniging VAV. Waar nu de padelbanen liggen, stonden toen onze tentjes”, vertelt hij breed glimlachend. ,,Soms sliepen we in jeugdherbergen, we genoten van uitjes bij Center Parcs en we hebben ook wel met z’n allen in een sporthal in Wenen overnacht. Samen bowlen, zwemmen en midgetgolfen... Geweldig!” 

(de tekst gaat onder de foto verder)


Een foto uit de oude doos: met de jeugd naar Wenen. - Alex Boers

In de loop der jaren bouwde Alex een bijzondere band op met zijn leerlingen. Hij gunt iedereen het plezier dat hij zelf beleeft aan tennis en maakte de sport in Veenendaal ook toegankelijk voor mensen met een verstandelijke beperking. Zijn inzet voor de club leverde hem in 2012 een koninklijke onderscheiding op. Een hele eer!

ALEX BLIJFT BETROKKEN ,,Ik kan me eerlijk gezegd geen leven zonder Spitsbergen voorstellen”, geeft Alex toe. ,,Ik ben dan ook blij dat het bestuur me vroeg om vanaf 1 oktober enkele uren per week bij de club betrokken te blijven als verenigingsmanager. Ik heb er zin in, want de club gaat me aan het hart. Wil je ook eens kennismaken met tennis of padel? Je bent welkom op een van de vele banen én welkom bij de grote familie die de leden van tennisvereniging Spitsbergen vormen. Tot snel!”

Tennis- en Padelvereniging Spitsbergen
Spitsbergenweg 54, Veenendaal
info@tvspitsbergen.nl
www.tpvspitsbergen.nl

Dit artikel wordt u aangeboden door Tennis- en Padelvereniging Spitsbergen. Ook aandacht voor uw club? Neem contact op met Frans de Kleuver: f.d.kleuver@bdu.nl

advertentie
advertentie
Afbeelding
Stilok brengt aantal programma’s fors terug maar blijft uitzenden rond kerkdiensten 14 uur geleden
Afbeelding
Jubilieum Rembrandt College wordt groots gevierd 16 uur geleden
Afbeelding
Uitvaartverzekering, kapitaal of natura? De specialist 16 uur geleden
Afbeelding
Vier kandidaten uit gemeente Rhenen voor SGP-lijst Provinciale Statenverkiezingen 17 uur geleden
Afbeelding
Nadenken over ja/ja-sticker voor Veenendaal 19 uur geleden
Afbeelding
Na bijna 40 jaar valt doek voor Snuffelshop 22 uur geleden
Afbeelding
Sinterklaas en Mrs. Harris in Filmhuis Veenendaal 22 uur geleden