Ines Slimani in het sfeervolle restaurant aan de Patrimoniumlaan 9 in Veenendaal
Ines Slimani in het sfeervolle restaurant aan de Patrimoniumlaan 9 in Veenendaal @tedxmedia

(H)eerlijk eten bij Restaurant Noor: ‘Dat vinden we belangrijk’

24 november 2021 om 13:10 Zakelijk

VEENENDAAL Libanese linzensoep, een salade van gekonfijte uien, walnoten, olijven en een saus van gepofte knoflook, kip van de spies en gezouten dorade. Het is zomaar een greep van de kaart van Restaurant Noor aan de Patrimoniumlaan 9 in Veenendaal. Een restaurant dat authentieke, Midden-Oosterse gerechten serveert.

door Ted Walker

Het restaurant is vernoemd naar de dochter van de eigenaren. Ines Slimani is de gastvrouw van het restaurant, haar man Younes de chef kok. ,,Hij bereidt alle gerechten op een barbecue in onze prachtige, open keuken’’, vertelt zij. ,,Alles wordt door ons zelf bereid. De aubergine in onze baba Ghanouch bijvoorbeeld, die komt in z’n geheel bij ons aan en die snijden en grillen we zelf. Voor ons, en dus ook voor onze gasten, is dit de zekerheid dat alle ingrediënten vers zijn. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld de Libanese tzatziki, de pittige tomatensaus, de Hollandaise en de aioli. Die maken we ook zelf, we kopen niets kant en klaar in.’’

OOSTERSE ACHTERGRONDEN De gerechten in het restaurant van Ines en Younes zijn het product van een prachtig huwelijk van twee verschillende Oosterse achtergronden. De wortels van Ines zijn gegrond in Marokko en Younes heeft een achtergrond in Irak. Het restaurant in Oosterse stijl en de gerechten zijn het tastbare en vooral heerlijk ‘proefbare’ gevolg van de mooie, verschillende culturen die Veenendaal rijk is. Binnen Restaurant Noor ben je echt even weg uit de dagelijkse sleur en waan je jezelf ergens in een prachtig, warm land.

VOOR IEDER WAT WILS De kaart van Restaurant Noor biedt een verscheidenheid aan gerechten met kip, vis of bijvoorbeeld kalfsvlees. ,,Er staat voor ieder wat wils op de kaart’’, zegt Ines. ,,We houden echter het aantal gerechten wel beperkt. Op deze manier kunnen we de kwaliteit blijven waarborgen en kunnen we ervoor zorgen dat we niet verspillen zodat we met respect voor het dier en de natuur kunnen werken. Dat vinden wij belangrijk’’, deelt Ines een waarde van hun restaurant.

LUNCH Sinds kort is Restaurant Noor ook open voor de lunch voor bijvoorbeeld een heerlijk ‘twaalfuurtje’. ,,We zijn open vanaf half twaalf tot acht uur. Op zondag beginnen we om drie uur. De sluitingstijd is uiteraard afhankelijk van de maatregelen die onze regering nodig acht. We kijken er naar uit om u te ontvangen’’, deelt Ines Slimani haar gevoel.

Restaurant Noor, Patrimoniumlaan 9, 3904 AA Veenendaal. Telefoonnummer: 0318 734 294. Mail: restaurantnoor20@gmail.com 

Deze advertorial wordt u aangeboden door Restaurant Noor. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van De Rijnpost.nl? Neem dan contact op met Marieke van Egdom (06-83627260, m.v.egdom@bdu.nl).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie