Ramona en Johan Knuivers hebben het stokje van Knuivers uitvaart overgenomen.
Ramona en Johan Knuivers hebben het stokje van Knuivers uitvaart overgenomen. Knuivers uitvaart

Johan en Ramona van Knuivers uitvaart: ‘Denk eens aan later, want later is zo’

17 april 2024 om 12:56 Zakelijk

RHENEN Weet u of uw partner, vader of moeder of familielid begraven of gecremeerd wilt worden? En wat zij belangrijk zouden vinden voor hun uitvaart? Johan en Ramona Knuivers van Knuivers Uitvaart nemen het stokje over en willen het taboe rondom de dood doorbreken.

Na een ingrijpende gebeurtenis heeft Henk Knuivers het bedrijf moeten overdragen aan zoon Johan, waarna Johan samen met zijn vrouw Ramona vanaf december 2023 aan het roer staat van de onderneming. Johan: ,,Ik ben ermee opgegroeid en wilde altijd al het bedrijf overnemen. Gelukkig kijkt mijn vader nu langs de zijlijn met ons mee en kan ik bij hem terecht met vragen. Het is ontzettend dankbaar werk, dat ik graag voortzet. Het is het laatste dat je voor iemand kunt doen, waarbij ontzettend veel mogelijk is.” 

Bij Knuivers Uitvaart kijken ze naar de persoon: hoe was iemand en hoe zou deze herdacht willen worden? Ramona vult aan: ,,Wij hopen de dood bespreekbaar te maken, maar daar rust een taboe op merken we. Er komt ontzettend veel op je af tijdens het regelen van een uitvaart, het zou dan ontzettend helpen als veel vragen al beantwoord zijn. Heb het er eens over met elkaar. Wil jouw geliefde begraven of gecremeerd worden? En houd je het liever klein, zwart en traditioneel of durf je te laten zien hoe jouw dierbare echt was? Bijvoorbeeld extrovert, met kleur en live muziek?”

ALLES KAN

,,Wij denken graag met u of uw nabestaande mee en kunnen ontzorgen. Zelfs met een klein budget kunnen we een memorabele setting creëren. Een uitvaart kan in een rouwcentrum, maar ook in eigen tuin, een verenigingsruimte of een andere plek georganiseerd worden, zolang je maar voelt om wie het gaat”, aldus Johan. 

,,Zelfs de rouwauto heb je voor het kiezen. Uiteraard is er traditioneel zwart, maar ook knalroze, elektrisch, een koets met paarden, bus en zelfs een bakfiets is mogelijk. We kunnen samen nadenken over de rol van de kinderen. Pubers gaan er anders mee om dan kleine kinderen en hebben zo ook hun eigen rouwproces. Je hebt tegenwoordig bijvoorbeeld kisten waarop getekend kan worden.” 

BETROKKENHEID

Na de uitvaart begint het nazorgtraject, waar er een periode -zo lang als nodig is- contact is met de nabestaanden. ,,Soms is een gesprek met kinderen dan fijn, zodat iedereen in de familie het een plekje kan geven. We bieden het totaalplaatje aan en kunnen iedereen bijstaan, adviseren en waar nodig doorverwijzen. Mijn vader had betrokkenheid en aandacht hoog in het vaandel staan en dat zetten wij met trots voort.”

Voor meer informatie verwijzen Johan en Ramona graag naar de vernieuwde website www.knuivers-uitvaart.nl. ,,Hier kunt u ook ons ‘laatste-wensen-boekje’ kosteloos downloaden of via de post ontvangen.”

Knuivers uitvaart, 06-19856085 (24/7 bereikbaar), Ribeslaan 4, 3911 ZW Rhenen, www.knuivers-uitvaart.nl

Dit artikel wordt u aangeboden door Knuivers uitvaart. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van De Rijnpost.nl? Neem dan contact op met Marieke van Egdom (06-83627260, m.v.egdom@bdu.nl), Jordy Maassen (06-22445620, j.maassen@bdu.nl) of Frans de Kleuver (06-55780474, f.d.kleuver@bdu.nl).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie