Wethouder Marco Verloop (SGP) in Trefpunt#duurzaam in april vorig jaar, toen een nieuw Veenendaals product werd gepresenteerd: de Bierborselkoek.
Wethouder Marco Verloop (SGP) in Trefpunt#duurzaam in april vorig jaar, toen een nieuw Veenendaals product werd gepresenteerd: de Bierborselkoek. Pieter Vane

Trefpunt#duurzaam nog twee jaar in Passage

1 oktober 2022 om 10:55 Winkels

VEENENDAAL Vragen stellen over duurzaam wonen of het terugbrengen van stroom- en gasverbruik. Voor deze en meer advies kunnen inwoners de komende twee jaar nog terecht in het Trefpunt#duurzaam in de Passage 24. 

De gemeente gaat de huur van dit winkelpand om laagdrempelig binnen te lopen met vragen over duurzaamheid verlengen. ,,De gemeente Veenendaal huurt Het Trefpunt. En we zullen deze huurovereenkomst nu verlengen tot 15 september 2024”, liet wethouder Marco Verloop deze week weten. 

ADVIEZEN Zowel woningeigenaren als huurders kunnen hier vragen stellen over grote ingrepen tot kleine maatregelen. Trefpunt#duurzaam heeft ook enkele energiebesparende producten liggen om te laten zien en kan oplossingen voorstellen. Zij verkoopt geen producten, maar geeft enkel adviezen. Van energiezuinige verlichting en ventilatiesystemen tot isolatiematerialen, warmtepompen en zonnepanelen.

Regulier is het Trefpunt#duurzaam open op donderdag tot en met zaterdag van tien tot vier uur. Naast het verlengen van de huur gaat de gemeente samen met de verhuurder een verzoek om een afwijkend beding indienen bij de kantonrechter. ,,De verhuurder heeft graag dat we geen beroep doen op een vorm van huurbescherming. We zijn overeengekomen hiervoor gezamenlijk een verzoek in te dienen bij de kantonrechter.” De wethouder gaf verder aan dat Veenendaal een normale huurprijs betaalt voor het winkelpand.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie