66-plussers met laag inkomen kunnen gratis met de tram en bus in gemeente Utrecht.
66-plussers met laag inkomen kunnen gratis met de tram en bus in gemeente Utrecht. OV-ambassadeurs

Gratis OV voor 66-plussers met krappe beurs dit jaar nog mogelijk

19 maart 2023 om 13:07 Verkeer en vervoer

VEENENDAAL Inwoners van de provincie Utrecht van 66 plus en met een inkomen van maximaal 21.000 euro kunnen nog steeds gebruik maken van het gratis OV-abonnement. In de hele provincie Utrecht kunnen ouderen met een krappe beurs met dit abonnement na 9 uur ’s ochtends gratis gebruik maken van bus en tram. De actie loopt tot 9 december 2023.

De provincie Utrecht vindt het belangrijk om iedereen bewegingsvrijheid te bieden en de gelegenheid te geven sociale contacten te onderhouden. Daarom is de provincie verleden jaar gestart met de proef gratis OV. Tot op heden vroegen 3500 personen een abonnement aan en maken al ruim 2550 ouderen gebruik van de actie. De provincie nodigt ouderen die nog geen aanvraag voor vrij reizen hebben gedaan uit om dit alsnog te doen. Er zijn nog OV-abonnementen beschikbaar. Mensen die het lastig vinden om het aanvraagformulier in te vullen, bijvoorbeeld met het downloaden van de inkomensverklaring bij de Belastingdienst, kunnen hulp vragen bij een bibliotheek in de buurt. De actie loopt tot 9 december van dit jaar.

AANVRAGEN

Ouderen die de leeftijd van 66 jaar hebben bereikt, in de provincie Utrecht wonen en niet meer te besteden hebben dan 21.000 euro per jaar - dit was voorheen 17.700 euro, maar de AOW-grens is dit jaar verhoogd - kunnen gebruik maken van dit aanbod. Iedereen die met een inkomstenverklaring van de Belastingdienst kan aantonen dat hij/zij aan deze voorwaarden voldoet en zich heeft aangemeld, ontvangt een gratis OV-abonnement dat op hun persoonlijke OV-chipkaart wordt geladen.

Op de website www.gratisreizenouderen.nl kan het gratis OV-abonnement worden aangevraagd. Wanneer mensen niet op internet kunnen of hulp nodig hebben bij de aanvraag, kunnen ze naar de bibliotheek waar een Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) aanwezig is. De actie met gratis reizen is een initiatief uit het coalitieakkoord en wordt mogelijk gemaakt met een financiële bijdrage door de provincie Utrecht van 1,3 miljoen euro.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie