Afbeelding
Provincie Utrecht

Verkeershinder op Rondweg-Oost door werkzaamheden

1 februari 2023 om 16:05 Verkeer en vervoer

VEENENDAAL De provincie Utrecht voert in februari werkzaamheden uit aan de Rondweg-Oost in Veenendaal. Het gaat om het herstellen van de ingezakte geluidswal en om een aantal asfaltboringen. De werkzaamheden geven hinder voor het verkeer gedurende een aantal avonden/nachten en twee zondagen.

De (resterende) opruim- en herstelwerkzaamheden aan de geluidswal vinden plaats gedurende de avonden/nachten vanaf maandagavond 6 februari tot zaterdagochtend 11 februari 2023. De werkzaamheden worden uitgevoerd vanaf 20.30 uur tot 05.00 uur de volgende ochtend. Door ’s avonds en ’s nachts te werken, is er minder hinder voor het verkeer. 

TIJDELIJK GELUIDSSCHERM

Het nieuwe, tijdelijke geluidscherm bestaat uit hekken met geluid-reducerend doek die op de geëgaliseerde grondwal worden geplaatst. Tijdens de wegaanpassingen ter hoogte van de nieuwbouwwijk Groenpoort vervangt de provincie deze tijdelijke oplossing door een definitieve en stabiele geluidwering voor de toekomst, die voldoet aan de laatste eisen en inzichten. De provincie verwacht deze definitieve oplossing in 2024 te realiseren.

NACHTELIJKE AFSLUITING

Tijdens bovengenoemde werkzaamheden is de Rondweg-Oost afgesloten voor de richting A12 richting Rhenen. Het wegdeel Rhenen richting A12 blijft open. Overdag wordt er niet gewerkt en is ook de baan A12 richting Rhenen open.

Het verkeer voor de richting A12 naar Rhenen wordt omgeleid via de Rondweg-West (afrit 23). De omleidingsroute staat met borden aangegeven. Alle panden blijven via de omleidingsroute bereikbaar. Bij calamiteiten krijgen de nood- en hulpdiensten een snelle doorgang langs de werkzaamheden.

ASFALTBORINGEN

Op zondag 12 en zondag 26 februari 2023 voert de provincie Utrecht 50 tot 100 boringen uit in de Rondweg-Oost. Er is gekozen voor werken op zondag omdat er dan minder verkeer is op de weg. Tijdens de werkzaamheden worden er op diverse plaatsen cilinders uit het asfalt geboord. Deze cilinders worden meegenomen en onderzocht om de dikte en de kwaliteit van het bestaande asfalt te kunnen bepalen. Deze gegevens zijn nodig bij het voorbereiden van de wegaanpassingen ter hoogte van de nieuwbouwwijk Groenpoort. De boorgaten in het wegdek worden direct na de boring weer dichtgemaakt met gietasfalt.

WERKZAAMHEDEN

Tijdens de boorwerkzaamheden is de Rondweg-Oost in één richting afgesloten tussen 09.00 en 15.00 uur. Op 12 februari is de rijrichting A12 richting Rhenen afgesloten en op 26 februari is de rijrichting Rhenen richting A12 afgesloten. Het verkeer wordt met borden omgeleid via de Rondweg-West en afrit 23. Alle panden blijven bereikbaar via de omleidingsroute. Bij calamiteiten krijgen de nood- en hulpdiensten een snelle doorgang langs de werkzaamheden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie