Afbeelding
Pixabay

Aantal laadpunten elektrische auto’s in Veenendaal stijgt met 16 procent

3 juli 2022 om 14:18 Verkeer en vervoer

VEENENDAAL In Veenendaal is het aantal laadpunten voor elektrische auto’s in een jaar tijd gestegen met 16 procent. In het begin van 2021 stonden er 327 laadpunten, een jaar later waren dat er 378.

Dit betekent dat er 56 laadpunten beschikbaar zijn voor elke 10.000 inwoners. Dit alles blijkt uit onderzoek van Techtiek.nl, op basis van data van de Nationale Agenda Laadinfrastructuur. In de hele provincie Utrecht steeg het aantal laadpunten met 12 procent, naar 10.754 laadpunten. Dat zijn er 79 per 10.000 inwoners. Hiermee is het de provincie met de meeste laadpunten per 10.000 inwoners. 

MINST HARDE GROEI Op landelijk niveau stijgt het aantal laadpunten met 34 procent. Utrecht stijgt procentueel wel het minst hard van alle provincies in Nederland. De snelst groeiende provincies zijn Drenthe (+62 procent), Limburg (+56 procent) en Flevoland (+54 procent). Opvallend is dat de Randstad en het midden van Nederland het minst hard groeit. Mogelijk is dit te verklaren door het feit dat zij al de meeste laadpunten van Nederland hebben. De groei van het westen lijkt dus over te slaan naar de rest van Nederland. 

Zowel publieke als semi-publieke laadpunten zijn meegenomen in het onderzoek. Met een semi-laadpunt wordt bedoeld een laadpunt dat is opengesteld voor publiek, op een private locatie. Dit kan bijvoorbeeld bij parkeergarages, tankstations of bij retail- en horecalocaties zijn. Er kunnen beperkingen gelden, qua toegangstijden en bijvoorbeeld de vereiste om bepaalde producten/diensten af te nemen. Thuislaadpunten daarentegen zijn niet meegeteld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie