Afbeelding
Kees den Oudendammer

Veenendaal gaat fietspad Petenbos vaker op sluipverkeer controleren

2 februari 2022 om 09:35 Verkeer en vervoer

VEENENDAAL De gemeente Veenendaal gaat vaker toezicht houden op het fietspad in het Petenbos dat vaak door gemotoriseerd verkeer als sluiproute wordt gebruikt. De gemeente was niet eerder op de hoogte dat het vrijwel dagelijks een probleem is en gaat nu vaker op deze locatie toezien. 

door Arjan van den Berg

Er wordt druk gebruik gemaakt van het fietspad vanaf de 3 Zussen door het hele Petenbos, door onder andere scholieren en wijkbewoners en daar is het ook voor bedoeld. Op het deel richting Kantmos wordt echter ook veel misbruik gemaakt door autoverkeer en besteldiensten, die het pad vaak blokkeren. Dat is dus niet de bedoeling.

Om ervoor te zorgen dat strooiwagens erlangs kunnen als het weer onverhoeds omslaat en ook op het fietspad kunnen strooien, worden de paaltjes op een aantal plaatsen in de winter weggehaald. Helaas maken een aantal bestuurders daar misbruik van door het bord ‘fietspad’ te negeren en ongehinderd door de paaltjes een stuk door te steken. Kees den Oudendammer ziet het geregeld gebeuren. ,,Bijkomend probleem is dat, omdat ze weten dat het miet mag, ze zo snel als mogelijk er overheen rijden hetgeen het extra gevaarlijk maakt voor fietsers en brommers.”

,,Misschien handiger voor hen om via het fietspad door te steken, maar het is toch een overtreding”, aldus de gemeente in een reactie. ,,Een auto mag niet over een fietspad rijden, behalve dus een strooiwagen. Inwoners kunnen ook altijd via ‘een melding van overlast’ een verzoek tot handhaving doen.”

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie