Zo gaat het worden in de hoek bij de parkeerplaats. Het hoogste punt is inmiddels bereikt.
Zo gaat het worden in de hoek bij de parkeerplaats. Het hoogste punt is inmiddels bereikt. Tomorrow

House of Bird Kwintelooijen eind van de zomer open

21 mei 2023 om 07:44 Recreatie

RHENEN Eind van de zomer opent House of Bird zijn tweede vestiging in Kwintelooijen. Het proeflokaal van Bird Brewery vestigt zich tussen Rhenen en Veenendaal, aan de rand van wat in de volksmond nog steeds ‘het zandgat’ wordt genoemd. House of Bird Kwintelooijen is straks dagelijks geopend en wordt een plek om te genieten van lekker eten, mooie dranken en natuur. 

En dat is een flinke stap vooruit in de ontwikkelingen. Totaal anders dan in de jaren negentig, toen er nog geruchten waren dat hier een golfbaan zou worden aangelegd. In oktober 2019 werd door de gemeente Rhenen een prijsvraag uitgeschreven wie het beste ondernemersplan kon indienen voor de nieuwe horeca op Kwintelooijen. Twee regionale ondernemers kwamen als beste uit de bus. Het duo kreeg het uiteindelijk niet voor elkaar, zodat de eigenaar van de uitspanning, die al de naam By Quinty meekreeg, een nieuwe huurder moest zoeken. 

DUURZAAMHEID

Een driemanschap toonde belangstelling. Zij openden in 2020 al een vestiging in het Diemerbos onder de naam House of Bird. Duurzaamheid, lokaal en toegankelijkheid spelen een belangrijke rol voor oprichters Rik van den Berg, Teun IJff en Ralph van Bemmel. ,,We kiezen voor duurzame kwaliteitsproducten, lokale producenten en geven extra aandacht aan duurzame opties,” aldus Teun. ,,We wegen verschillende elementen af, zoals reducering in transport, biologische ingrediënten en bijdragen aan een mooiere wereld. Ook bieden we een ruim aanbod van onze eigen bieren van Bird Brewery.” 

(Tekst gaat verder onder de foto.)


Beeld vanuit de lucht. - Tomorrow

House of Bird Kwintelooijen is voor de ondernemers een logische stap. ,,Het gebouw past qua uitstraling, de natuur is er prachtig en er is behoefte aan horeca,” vertelt Ralph. ,,We begrijpen goed dat we met House of Bird een belangrijke rol hebben om het gebied Kwintelooijen nog aantrekkelijker te maken. Het realiseren van ruimte voor natuureducatie, activiteiten en goede horeca zijn enkele manieren waarop we willen bijdragen.” 

‘REGIONALE TREKPLEISTER’

Het hoogste punt is inmiddels bereikt en het doel is om eind van de zomer de deuren te openen. ,,Het is een prachtig project om aan te werken. House of Bird Kwintelooijen heeft in onze ogen alle facetten om een regionale trekpleister te worden voor iedereen die wil genieten van de prachtige natuur in onze omgeving,” vertelt Johan van den Essenburg van ontwikkelaar Tomorrow. ,,Ook na de oplevering van het gebouw zullen we hier met regelmaat terug te vinden zijn!”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie