Afbeelding
RBT Heuvelrug & Vallei

RBT Heuvelrug & Vallei gaat Grebbelinie met verschillende partijen promoten

10 maart 2022 om 10:16 Recreatie

RHENEN/VEENENDAAL RBT Heuvelrug & Vallei start dit voorjaar met een collectieve promotie van de Grebbelinie. De campagne begint met Pasen, tegelijk met de start van het nieuwe toeristische seizoen. Partijen die interesse hebben in deelname kunnen zich aanmelden voor een informatiebijeenkomst op donderdag 7 april.

Met steun van de provincie Utrecht en de gemeentes Veenendaal, Amersfoort, Leusden, Renswoude en Woudenberg is de afgelopen tijd achter de schermen gewerkt om de marketing van de Grebbelinie voor te bereiden.

RBT-directeur Michiel van der Schaaf is initiatiefnemer van het project. Volgens hem past de collectieve marketing van de Grebbelinie in de nieuwe toeristische strategie van de regio. ,,Vooral door bewonersgroei en een toenemende behoefte aan buitenrecreatie neemt het bezoek aan de Utrechtse Heuvelrug komende jaren verder toe. We kunnen daarbij kwetsbare plekken beschermen door recreatiepubliek te leiden naar plaatsen die ruimte bieden”, stelt hij.

AANJAGER ,,Door zijn ligging aan de rand van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug is de Gelderse Vallei een gebied dat ruimte biedt. Als we het Grebbelinie-verhaal als totaal onder de aandacht van bewoners en bezoekers brengen, kan recreatie en toerisme op een goede manier bijdragen aan werkgelegenheid, voorzieningen en leefbaarheid in de dorpen van de Gelderse Vallei”, aldus Van der Schaaf. ,,Onder meer als aanjager van cruciale functies zoals winkels, horeca en cultuur.”

GEZAMENLIJK Kees Haalboom van de Grebbelounge op het Fort aan de Buursteeg is één van de ondernemers die vanaf het begin betrokken is bij het initiatief. Hij is enthousiast over de kansen: ,,De afgelopen jaren is er veel geïnvesteerd in de cultuurhistorische waarde, evenementen, arrangementen en andere activiteiten. Maar de gezamenlijke promotie ontbrak nog. Daarom ben ik blij met het initiatief van het RBT om zoveel mogelijk partijen die mee willen doen bij elkaar te brengen.”

Voorafgaand aan de officiële opening van het toeristisch seizoen 2022 organiseert RBT Heuvelrug & Vallei op donderdagmiddag 7 april om 15.00 uur in Stadsmuseum Rhenen een informatiebijeenkomst. Partijen die interesse hebben in deelname kunnen zich aanmelden via het mailadres samenwerkenloont@hv-marketing.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie