Afbeelding
Pixabay

College stelt nieuwe regels rondom alcohol voor

16 mei 2023 om 11:48 Politiek

VEENENDAAL Proeverijen bij slijterijen officieel toestaan en prijsacties in cafés beperken. Dat zijn twee belangrijke aanpassingen die Veenendaal in overweging neemt. Het college stelt de raad voor de Drank- en Horecaverordening op een aantal punten aan te passen.

‘Sinds 2013 is de gemeente verantwoordelijk voor een groot gedeelte van de wet- en regelgeving voor het verstrekken en verkopen van alcohol. En de handhaving daarop. Daarom trad na de vaststelling door de raad op 1 januari 2014 de Drank- en Horecaverordening Veenendaal in werking. Op 1 juli 2021 werd de Drank- en Horecawet gewijzigd in de Alcoholwet. Als gevolg hiervan stelt het college de raad voor een aantal wijzigingen in de verordening vast te stellen’, aldus burgemeester en wethouders. Het gaat om enkele aanpassingen in de tekst en toelichting, maar ook nieuwe regels voor winkels en de horeca.

NIET STUNTEN

Aan de ene kant wil het college de raad voorstellen een activiteit toe te staan en een andere te beperken. ,,Er zijn een aantal regels in de alcoholwet gewijzigd. Zo stonden we in Veenendaal al wel een enkele proeverij in een slijterij toe. Nu is dit binnen de wet ook opgenomen. Maar tevens zijn er nu regels over prijsstunten in de horeca met bijvoorbeeld een Happy Hour. De gemeente mag hier op gaan controleren,’’ laat wethouder Martijn Beek weten. 

Met het beperken van prijsacties in de horeca voor alcohol wil Veenendaal de lijn volgen van het niet mogen stunten met bijvoorbeeld prijzen voor bier of andere aanbiedingen van alcoholische dranken bij supermarkten.

Peter Kuijpers
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie