Afbeelding
Pixabay

Besparing bij Veenendaalse afvalinzameling

27 februari 2022 om 16:30 Politiek

VEENENDAAL Wethouder Marco Verloop kan de lagere kosten voor ACV nog niet toeschrijven aan exacte maatregelen die afgelopen jaar genomen zijn. Het college heeft voor de werkzaamheden die Afvalcombinatie De Vallei uitvoert bijna vijf miljoen uitgetrokken voor 2022.

Peter Kuijpers

ACV is verantwoordelijk voor het inzamelen van afval in onder andere Veenendaal en tevens actief op het gebied van gladheidsbestrijding, straat- en rioolreiniging en plaagdierbestrijding. ,,We verwachten dat de ACV Groep binnen onze begroting haar werkzaamheden kan doen. Dit zijn verschillende zaken. Naast de inzameling van rest, PMD en GFT afval tevens het beheer van het afvalbrengstation van Veenendaal. En zij heeft de Schone Buurt Coaches’’, aldus de wethouder. Veenendaal heeft voor 2022 de aanneemsom van 4.752.306 euro vastgesteld. Iets minder dan de gemeente had begroot.

,,Het bedrijf heeft maatregelen getroffen op het afvalbrengstation. De kosten voor de werkzaamheden vallen keurig netjes binnen de middelen die de gemeente heeft uitgetrokken.’’ Het college verwerkt de lagere aanneemsom van 134.583 euro voor 2022 in haar bestuursrapportage. Een precieze duiding, zoals het alleen brengen op afspraak van grof vuil en het weren van bouwafval op het afvalbrengstation, kan Verloop nog niet geven. Deze maatregelen zijn pas kort geleden genomen en daar heeft Veenendaal nog geen concrete resultaten in de financiën voor om deze conclusie nu al te trekken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie