Afbeelding
Martin Brink

Misverstand rond borden met ‘Samen door!’

29 september 2021 om 07:10 Politiek

VEENENDAAL Ronald van der Weerd, fractievoorzitter van de politieke partij Pro Veenendaal, moet er eigenlijk een beetje om gniffelen. ,,Het was gewoon een affiche waarop we ons lustrum bekend hebben gemaakt. Het was een feestje en dat willen we graag laten zien. Martijn Beek is als wethouder ons gezicht en hij staat er dan ook groot op.”

door Martin Brink

Zo stond hij op tal van plekken in Veenendaal. Op zogenaamde driehoeksborden langs drukbereden wegen in Veenendaal. Met daarop te lezen de wervende tekst ‘Samen door!’. Dat de tekst, gedaan door wethouder Martijn Beek, sommigen wellicht op een dwaalspoor brachten, lijkt voor de hand liggend. Zo stelde Veenendaler Piet de Vrije vragen aan het college. 

In zijn brief meldt De Vrije onder meer: ,,Als burger van Veenendaal mag ik aannemen dat als een wethouder een politieke uitspraak doet op affiches dit ook een collegestandpunt is. Immers, er gaan van de affiches drie sterke suggestie uit; namelijk dat het een wethoudersstandpunt betreft, dat het daarom (in politieke gebruik) een collegestandpunt moet betreffen en dat dus het college meent straks samen door te gaan. In het licht van de gemeenteraadsverkiezingen zou je dan kunnen denken dat stemmen in maart overbodig is omdat toch al besloten is dat men samen doorgaat.”

Maar van verkiezingen is volgens Van der Weerd geen sprake. ,,Het gaat over het tienjarig bestaan en dat wilden we op deze wijze laten weten. Het is gewoon onze jubileumposter. En daarop staat dat we doorgaan op deze weg.” En dan doelt hij dus op Pro Veenendaal.

Maandagochtend waren de borden plotseling verdwenen. Wellicht na een reprimande van de gemeente? Dat blijkt geenszins het geval. ,,De periode van twee weken dat de borden mochten blijven staan waren om”, legt Van der Weerd uit. ,,Voor 10 uur moesten ze weg zijn.”

Van der Weerd hoorde al over de vragen die aan het college zijn gesteld. Van een antwoord heeft hij nog niet vernomen maar hij verwacht dat die in dezelfde lijn zal liggen zoals hij heeft geschetst.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie