Afbeelding
Politie

Vier Veenendaalse horecaondernemingen gesloten na controle

27 maart 2024 om 12:45 Politiek Tips van de redactie

VEENENDAAL Vier horecaondernemingen met een afhaal- en bezorgservice zijn voorlopig gesloten. Dit gebeurde na een controle door de gemeente samen met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), de Omgevingsdienst Regio Utrecht (ODRU), het UWV en de politie. Zij constateerden verschillende overtredingen en hebben daarnaast waarschuwingen en boetes uitgedeeld.

door Peter Kuijpers

Het gaat om een actie van een week geleden. ,,Op 21 maart 2024 hebben wij een integrale controle uitgevoerd bij een aantal horecaondernemingen met een afhaal- en bezorgservice”, heeft de gemeente nu laten weten. Zij is samen met de genoemde partners bij de bedrijven langsgegaan om te controleren of deze de regels navolgen. Verder is gecontroleerd of zij de juiste vergunning hebben. ,,Tijdens de controle hebben we gezien dat vier ondernemingen niet in het bezit waren van een exploitatievergunning. Waardoor deze bedrijven voorlopig zijn gesloten.”

SCHOON

Ook was er in een aantal ondernemingen geen leidinggevende aanwezig in de zaak. Dit moet wel. Voor deze bedrijven volgt een bestuurlijke waarschuwing. ,,Dat is een opdracht om dingen aan te passen, zodat het wel aan de regels gaat voldoen”, vervolgt de gemeente. Bij de bedrijven is verder gekeken of deze (brand)veilig zijn en voldoen aan de milieu eisen. ,,Daarnaast zijn er door de NVWA en de ODRU nog waarschuwingen en boetes uitgedeeld voor bijvoorbeeld slechte hygiënische omstandigheden”. Het aantal gegeven waarschuwingen en boetes zijn noch gedeeld, noch waarvoor precies.

LEEFTIJD 

De bedrijven moeten in ieder geval verschillende regels goed volgen over het opbergen en schoonhouden van de werkplaats. Tevens is tijdens de controle gekeken naar de leeftijd van de werknemers, die 16 jaar of ouder moeten zijn. ,,Tot slot waren er ergens jongeren aan het werk die 14 jaar zijn. Ook dat is niet toegestaan. Los van de bedrijven die gecontroleerd zijn, heeft de politie ook nog een man aangehouden die met alcohol op en zonder rijbewijs een scooterbestuurde”, besluit Veenendaal haar resultaten van de integrale controle.

Peter Kuijpers
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie