Afbeelding
Foto door Tomas Williams via Pexels

3 must haves voor de échte Bourgondiër

· leestijd 1 minuut Partnercontent

Een term waar je acuut een gezellig gevoel bij krijgt is de definiëring van een Bourgondiër. Ongetwijfeld plopt er nu iemand in je gedachten op, of vind je jezelf wel een echte levensgenieter. Want dat is vaak de term die ook wel gebruikt wordt voor Bourgondiër. Mocht je nou zelf die Bourgondiër zijn of een levensgenieter kennen die een cadeau verdient? Lees snel verder en kijken welke must haves niet mogen ontbreken in het huis van de echte levensgenieter!

1. Wijn is fijn

Waar veel mensen af en toe een pauze inlassen in de vorm van een dry january zijn de meeste over het algemeen wel te porren voor een wijntje. De Bourgondiër doet het niet voor een huiswijntje of standaard flesje, maar is een ware kenner. Hij of zij weet precies bij welk gerecht welk wijntje hoort en is niet te beroerd om hierin te investeren. Een avondje dineren bij een levensgenieter is dan ook sterk aan te raden. Maar waar de échte liefhebber zich onderscheidt, is met het bewaren van de wijn. Een beetje kenner heeft een wijnkelder, of helemaal anno nu een wijnklimaatkast met 2 zones . Dat laatste is natuurlijk belangrijk voor de verschillende behandelingen die wijnen nodig hebben. Een wijnkoelkast inbouw zien we ook vaak in de huizen van Bourgondiërs terug. Wellicht een prijzig cadeau, maar doe hem jezelf cadeau of geef een flesje wat erin kan!

2. Sla de plank nooit mis

Een wijntje komt natuurlijk niet alleen, daarbij hoort een borrelplank die royaal gevuld is. Van Franse kaasjes tot gevulde dadels, een echte Bourgondiër weet hoe een borrelplank te vullen. Daarvoor hoeven we dan ook niks te kopen, het gaat vooral om de plank zelf. Koop een mooie, robuuste en gepersonaliseerde borrelplank waar ruimte genoeg is voor veel lekkers. Vullen en smullen maar!

3. Schuif aan!

Natuurlijk is er bij een echte Bourgondiër thuis áltijd genoeg ruimte voor iedereen. Dus een gast meer of minder maakt ook niet uit, er is altijd ruimte zat. Dus investeer in een paar extra stoelen die je snel kunt aanschuiven of ga voor zo’n gezellige bank in de eetkamer. In ieder geval een tafel die genoeg ruimte biedt en het liefst in een vorm waarmee iedereen gezellig meedoet. Een ronde tafel of tafel met een ovale vorm is hier zeer geschikt voor.

Kortom, een Bourgondiër zijn of een Bourgondiër in je omgeving is altijd fijn. Stimuleer het en koop de juiste tools voor jezelf of voor een ander. Want gastvrijheid en mooie avonden, dat maakt het leven leuk!

advertentie
advertentie
Afbeelding
Kinderactiviteiten in Bibliotheek Veenendaal tijdens voorjaarsvakantie 3 uur geleden
Afbeelding
Reizigers waarderen Veenendaalse stations beter dan vorig jaar 8 uur geleden
Afbeelding
'Als de sirene afgaat, hebben we 's avonds Club'95' 11 uur geleden
Afbeelding
Vragen uit Veenendaal aan GGD over mislukken digitaal kinddossier 23 uur geleden
Afbeelding
'Actiegroepen tegen windturbines krijgen adviserende rol bij gemeente Ede' 2 feb, 16:58
Afbeelding
Burgemeester Kats leest voor op basisschool TOV 2 feb, 16:36
Afbeelding
Nieuwe laptops voor drie goede doelen in Veenendaal 2 feb, 12:46