Afbeelding
Axel Drenth

Komedie over een Bankoverval in Theater Lampegiet

21 september 2023 om 14:36 Overig Deel je nieuws

De Nederlandse versie van de West-End hit Komedie over een Bankoverval wordt geregisseerd door komediant Jon van Eerd. Hij haalt het beste uit de Londense musical-wijk naar Veenendaal en gaat nog een flinke stap verder dan in zijn eigen shows. Op 7 oktober is deze voorstelling vol behendige, acrobatische kronkels, optische trucs en komische sketches in Theater Lampegiet.

Het verhaal van Komedie over een Bankoverval komt rechtstreeks uit het Londen. Deze unieke vorm van toneel en komedie wordt onder regie van Jon van Eerd vast hilarisch. Geheel in de traditie van Van Eerds alter ego Harrie Vermeulen en daar dan nog een flinke schep bovenop. Met acteurs die bijvoorbeeld ondersteboven hun scène moeten spelen.

Het verhaal van de West-end hit gaat over een stel boeven die net uit de gevangenis zijn gebroken en samen een plan smeden om een diamant te stelen. De zoektocht naar de diamant zorgt voor een dolkomische theaterbeleving. Wanneer een van de boeven een liefdesrelatie krijgt met de dochter van de bankdirecteur, zorgt dit voor gecompliceerde consequenties.

De hoofdrol van Komedie over een Bankoverval is voor Buddy Vedder, bekend van onder andere Goede Tijden Slechte Tijden en spelshows op tv. Jon van Eerd houdt het bij de regie en speelt zelf niet mee.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie