Afbeelding
Provincie Utrecht

Aftrap tweede ronde Fietsen is Fun op basisschool de Windroos

7 maart 2023 om 14:57 Onderwijs

VEENENDAAL Vandaag was de aftrap van de tweede ronde Fietsen is Fun op basisschool de Windroos in Veenendaal. Tot en met mei volgen er dan nog 12 basisscholen verspreid in de provincie. Met Fietsen is Fun stimuleren provincie Utrecht en de ANWB kinderen om vaker en veilig naar school te fietsen. 

653 kinderen uit de bovenbouw van 12 scholen verspreid door de provincie, deden het afgelopen schooljaar mee aan het project. Ook zijn er 31 fietsen uitgereikt aan kinderen die geen fiets hebben zodat zij ook mee kunnen doen en leren fietsen. Gezien het bereik en enthousiasme van kinderen, ouders en scholen wordt Fietsen is Fun nu herhaald met andere basisscholen.

‘Fietsen is Fun’ bestaat uit verschillende onderdelen. Kinderen die geen eigen fiets hebben, krijgen vanuit het ANWB Kinderfietsenplan een eigen fiets. Deze fietsen zijn ingezameld door vrijwilligers en gecontroleerd op veiligheid. Om de fietsvaardigheid te verbeteren worden Streetwise-lessen aan de kinderen gegeven op het eigen schoolplein. Het programma wordt afgesloten met de challenge: de deelnemende kinderen hebben een week lang zoveel mogelijk gefietst en in de klas een creatieve opdracht gemaakt.

Gedeputeerde Arne Schaddelee van de provincie legt uit waarom Fietsen is Fun ook dit jaar weer een vervolg krijgt: ,,De provincie Utrecht wil graag dat iedereen, dus ook kinderen, meer en veiliger gaan fietsen. En het natuurlijk ook nog leuker gaan vinden. Immers, jong geleerd, oud gedaan. Ook kinderen die geen fiets hebben hoeven niet aan de kant te staan en kunnen lekker meedoen. Met deze gecombineerde aanpak zien we dat scholen, kinderen en ook ouders enthousiast zijn. Mooi dat we ook dit jaar nog meer basisschoolkinderen bereiken. En via de challenge ook de ouders, want wij volwassenen hebben niet voor niets een voorbeeldfunctie voor onze kinderen”.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie