Afbeelding
SeeYou

Prentenboek voor Veenendaalse kleuters

10 januari 2023 om 12:48 Onderwijs

VEENENDAAL Ruim zeventig kleuters van de Christelijke basisschool Tamim uit Veenendaal ontvingen afgelopen maandag het prentenboek Feestje! Het boekje werd aangeboden en voorgelezen door Dicky Nieuwenhuis, die het boekje illustreerde voor de Veenendaalse stichting SeeYou.  

,,Het boekje is uitgegeven door stichting SeeYou, waar ik directeur ben”, vertelt  Dicky Nieuwenhuis. ,,SeeYou zet zich al veertig jaar in voor blinde en slechtziende kinderen in de armste landen in Afrika en Azië. In deze landen worden kinderen met een beperking vaak letterlijk verstopt in huis. Wij willen dat zij gezien worden, onderwijs ontvangen en een toekomst opbouwen.”

De kinderen luisterden ademloos naar Dicky Nieuwenhuis, toen zij voorlas uit het prentenboek Feestje! In het boekje gaat Beer, die zijn oogjes mist, onderweg naar een feestje van Haas. Muis, met slechts één poot, wil ook graag mee. Ze helpen elkaar om op het feest te komen. ,,De bekende kinderboekenschrijfster Corien Oranje schreef de tekst”, vertelt Dicky. ,,Zij maakte er een vrolijk verhaal van, over vriendschap, het hebben van een handicap, en samen feest vieren. Ik maakte de illustraties.” 

Esmee Monster, juf op CBS Tamim: ,,Als school vinden we het belangrijk dat er veel aandacht wordt besteed aan passend onderwijs. Iedereen is bij ons welkom en deze voorleesactie sluit daar mooi bij aan.”

De leerlingen kregen het prentenboek als cadeau mee naar huis. Voor andere geïnteresseerden is Feestje! gratis te ontvangen bij een donatie via seeyoufoundation.nl/feestje, of te koop via de boekhandel. De opbrengst is bestemd voor SeeYou.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie