Afbeelding
Foto: Trebbe

Hoogste punt bereikt bij nieuwbouw appartementen Veenendaal-oost

Nieuwbouw

VEENENDAAL Na een bouwtijd van krap een half jaar bereikten woningcorporatie Veenvesters en Trebbe het hoogste punt in de bouw van een nieuw appartementencomplex in Veenendaal-oost. Om deze bijzondere en van oudsher belangrijke mijlpaal niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, werd het laatste topgevelelement onder toeziend oog van alle bouwplaatsmedewerkers op de plek gehesen.

Het is een bijzondere ontwikkeling op Eiland K, in Veenderij in Veenendaal-oost. Het nieuwe appartementencomplex biedt straks plaats aan 32 duurzame en betaalbare sociale huurappartementen. Deze komen in een prachtige, groene en waterrijke wijk met een ‘landelijk’ dorps karakter. Met drie kamers en een gemiddeld vloeroppervlak van 70 m² worden ze geschikt voor een brede doelgroep. 

ENERGIEZUINIG Trees van Haarst, directeur-bestuurder van Veenvesters is blij met het ontwerp en vooral ook met de duurzaamheid van het gebouw. ,,De sterk gestegen energieprijzen maken duurzaam bouwen nog belangrijker dan het al was. Op dit gebouw leggen we meer pv-panelen dan wettelijk is voorgeschreven. Daarmee dragen we nadrukkelijk bij aan betaalbare woonlasten voor onze huurders.”

MIJLPAAL De bouw startte begin juni 2022, een klein half jaar later is het hoogste punt bereikt. Johan Bombach, directeur bij Trebbe: ,,Het hoogste punt is een mijlpaal die van oudsher gevierd wordt op de bouwplaats. Geheel in die traditie staan we ook hier gezamenlijk stil bij al het werk dat al is verzet en bedanken wij de bouwplaatsmedewerkers voor hun inzet. Ook blikken we samen vooruit naar de volgende mijlpaal; de oplevering. We realiseren hier, vanuit een goede samenwerking, een duurzaam gebouw waar de bewoners straks fijn kunnen wonen.” 

Trebbe verwacht rond de zomer van 2023 het gebouw op te leveren aan Veenvesters. In april brengt Veenvesters de appartementen in de verhuur. Kijk voor meer informatie op www.veenvesters.nl 

advertentie
advertentie
Afbeelding
Stilok brengt aantal programma’s fors terug maar blijft uitzenden rond kerkdiensten 13 uur geleden
Afbeelding
Jubilieum Rembrandt College wordt groots gevierd 15 uur geleden
Afbeelding
Uitvaartverzekering, kapitaal of natura? De specialist 15 uur geleden
Afbeelding
Vier kandidaten uit gemeente Rhenen voor SGP-lijst Provinciale Statenverkiezingen 17 uur geleden
Afbeelding
Nadenken over ja/ja-sticker voor Veenendaal 19 uur geleden
Afbeelding
Na bijna 40 jaar valt doek voor Snuffelshop 21 uur geleden
Afbeelding
Sinterklaas en Mrs. Harris in Filmhuis Veenendaal 22 uur geleden