Het Jubileumorkest van De Muzen, 5 jaar geleden gevormd en nog steeds één van de ensembles.
Het Jubileumorkest van De Muzen, 5 jaar geleden gevormd en nog steeds één van de ensembles. De Muzen

De Muzen viert 45-jarig jubileum

13 september 2022 om 07:00 Muziek

VEENENDAAL De Muzen bestaat in oktober 45 jaar en dat wordt groots gevierd op zaterdag 1 en woensdag 5 oktober. Er is onder meer een feestvlaggenwedstrijd en een familievoorstelling genaamd Luna’s Toverfluit. Een groot orkest, gevormd door docenten en leerlingen, zal een speciaal voor De Muzen gecomponeerd Feestmuziekstuk uitvoeren. 

Het jubileumfeest start zaterdag 1 oktober met Luna’s Toverfluit. De familievoorstelling, vol muziek, zang, toneel en poëzie, wordt uitgevoerd door de docenten van De Muzen. Luna’s Toverfluit gaat over de kleine Luna die de wijde wereld intrekt en ondertussen onvergetelijke avonturen tegemoet gaat. Gedurende haar reis maakt ze vele vrienden, want met haar betoverende fluitmuziek maakt ze iedereen om zich heen gelukkig. Er zijn twee voorstellingen: de eerste begint om 13.30 uur, de tweede om 15.00 uur en de toegang is gratis.

Woensdag 5 oktober is de dag waarop De Muzen 45 jaar bestaat. Iedereen is op deze middag van harte welkom om het feest mee te vieren. Onder meer Bella’s Ballon komt langs om ballonfiguren te maken en om kinderen te schminken. Ook aan de lekkere trek is gedacht met mini-gebakjes en een popcornmachine. Deze activiteiten zijn allemaal gratis. 

FEESTMUZIEKSTUK Daarnaast is er de uitvoering van het De Muzen Feestmuziekstuk. De bedoeling is om met zoveel mogelijk leerlingen en docenten een groots feestorkest te vormen om dit muziekstuk uit te voeren.  De bladmuziek is al gedeeld met de leerlingen en na een aantal deelrepetities vroeg in de middag, wordt om 15.00 uur het Feestmuziekstuk uitgevoerd. Eerst wordt met iedereen die het leuk vindt om mee te zingen, het Feestlied gezongen, daarna is het optreden van het Feestorkest. Publiek is natuurlijk van harte welkom bij deze uitvoeringen en om mee te zingen met het Feestlied.

(de tekst gaat onder de foto verder)


Een eerder gevormd orkest van docenten en leerlingen van De Muzen. - De Muzen

KNUTSELWEDSTRIJD Dit wordt rond 16.45 uur gevolgd door de prijsuitreiking van een vlaggenwedstrijd. De te versieren vlaggen liggen al klaar in Spectrum om te worden opgehaald. Het thema bij deze knutselwedstrijd is feest. Er mag getekend worden, knutselen mag, als het maar feestelijk is. De versierde vlaggen kunnen ingeleverd worden in Spectrum. Deze ingeleverde vlaggen worden gebruikt als feestversiering, maar maken ook kans op een prijs. Deze prijzen zijn beschikbaar gesteld door een groot aantal ondernemers, van de buren aan het Kees Stipplein en elders in Veenendaal. Er zijn prijzen voor kinderen én volwassenen, dus iedereen is welkom om mee te doen. De vlaggen worden beoordeeld door een officiële jury van professionele creatievelingen die zijn verbonden met De Muzen.

Alle informatie over de jubileumactiviteiten is te vinden op www.demuzen.nl. Via deze website is het ook mogelijk om kaarten te reserveren voor Luna’s Toverfluit. De Muzen is gevestigd in Spectrum, te vinden aan het Kees Stipplein 72 in Veenendaal. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie