Afbeelding
Joany van Baren

Ester Lammers wint de eerste editie van ‘Maestro’ bij muziekvereniging Crescendo

16 april 2024 om 07:52 Muziek

ELST Muziekvereniging Crescendo gaf afgelopen zaterdag een geslaagde voorjaarsuitvoering in MFG het Bestegoed in Elst. In navolging van het televisieprogramma Maestro lieten vijf bekende Elstenaren zien hoe het stond met hun dirigeerkunsten. 

Het orkest startte de avond met Soldaat van Oranje, waarna Arnold Budding, Heidi van Appeldoorn, Ester Lammers, Nelis van Dam en Prins Tot de Tweede aan de beurt waren om het orkest te dirigeren met het nummer Don’t cry for me Argentina. Dit deden ze, de een wat meer gespannen dan de ander, na een korte introductie van Max ter Burg die de hele avond aan elkaar praatte en een video waarin te zien was hoe zij zich de afgelopen weken hadden voorbereid op deze avond. 

MEDLEY

Een vakkundige jury, bestaande uit Peter Kits, Marianne van Kooten en voorzitter van de jury Paul Langerman (dirigent van de fanfare), beoordeelde de uitvoeringen van de maestro’s. Na het optreden van de drumband mochten alle maestro’s hun tweede nummer dirigeren. Het concert werd door de fanfare afgesloten met een mooie medley van Coldplay, waarna de jury even kort een moment nam om de winnaar van deze editie van Maestro met Muziekvereniging Crescendo te bepalen. 

WINNAAR

Ester Lammers werd uiteindelijk door de voorzitter van de jury uitgeroepen tot de beste maestro van de avond. Zij mocht de maestro-trofee en een mooie bos bloemen in ontvangst nemen. Alle overige maestro’s werden ook in het zonnetje gezet met een certificaat en een mooie bos bloemen. Na de prijsuitreiking werd er door de voorzitter van Crescendo, Krijn van Baren, mede namens de leden, afscheid genomen van Paul Langerman die als dirigent van de fanfare een uitdaging elders heeft aanvaard. 

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie