Jeanet Benne maakt deel uit van de kostuum- en naaigroep voor de openluchtvoorstellingen van de Cuneralegende in het najaar.
Jeanet Benne maakt deel uit van de kostuum- en naaigroep voor de openluchtvoorstellingen van de Cuneralegende in het najaar. PR

Jeanet is een creatieve duizendpoot: ‘Prachtig om met z’n allen aan een kostuum werken’

2 juni 2023 om 07:39 Mensen

RHENEN Rhenen maakt zich op voor een groots Cuneraspektakel. De geschiedenis van de Heilige Cunera wordt één groot openluchtspektakel waar door talloze mensen uit Rhenen en zelfs vanuit buiten de gemeentegrenzen aan wordt meegewerkt. Naast een grote groep van spelers en figuranten is er ook een creatieve groep die zich creatief doende houdt met het maken van de vele kostuums die nodig zijn. 

In de reeks ‘De Cunera’s onder de loep’, bestaande uit acteurs, actrices en het creatief gezelschap trappen we af met Jeanet Benne (63). Deze creatieve duizendpoot voelt zich helemaal thuis in de enthousiaste creatieve kostuum- en naaigroep. ,,Met z’n allen aan een kostuum werken. Dat is toch prachtig”, zo zegt ze ergens in het gesprek.

INSPIRERENDE OMGEVING

Jeanet Benne woont inmiddels al meer dan tien jaar in Rhenen. Ze liet haar geboorteplaats in het Zuid-Hollandse Hoeksche Waard voor wat het was en vond woongenot in Rhenen. ,,Het is hier in Rhenen zo mooi. De bossen en de natuur, de rivieren. Een prachtige omgeving. Het is een omgeving die me creatief inspireert.
Zo maak ik textiele schilderijen waarmee ik de verschillende kunstmarkten bezoek. Ik ben graag creatief bezig en waar ik kan helpen, help ik. Zoals bij de organisatie van het grote Cuneraspel dat in de buitenlucht wordt gegeven. Het is niks voor mij om achter de geraniums te zitten. Ik wil actief blijven! Dat is ook de reden dat ik me meldde bij de kostuum- en naaigroep. Dat deed ik na een oproep in de plaatselijke krant.’’ De naaisters komen op de maandagavond bijeen in de Westpoort.

Het is niks voor mij om achter de geraniums te zitten

Jeanet vertelt verder: ,,De groep bestaat momenteel uit negen personen. Gezien de hoeveelheid kostuums en andere zaken die er gemaakt dienen te worden kunnen we best nog wel wat naaisters gebruiken. Ik maak deel uit van een gezellige groep van mensen. We kunnen het aan, maar zouden toch graag zien dat de groep wat groter wordt. Er is niets mooiers dan gezamenlijk een kostuum te maken. De een maakt de riemen de andere de lusjes en noem maar op. Het is een groepsproces waar we veel plezier en genoegen aan beleven. Ik kijk in ieder geval elke week uit naar de maandagavond.’’

Henk Jansen
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie