Afbeelding
Wim Brouwers

Koninklijke onderscheiding voor Gert van Burken

Mensen

ELST Burgemeester Hans van der Pas heeft donderdagavond een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Gert van Burken. Dit gebeurde bij MFG Het Bestegoed in Elst waar de burgemeester een ledenvergadering onderbrak en Van Burken afscheid nam van volleybalvereniging Musketiers Elst. 

De 67-jarige Van Burken is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij was sinds 2001 vrijwilliger bij de volleybalvereniging en was betrokken bij veel activiteiten. Vaak had hij een trekkende rol bij het organiseren van activiteiten, ook buiten de vereniging. Vanaf 2006 was hij voorzitter van de Musketiers. Als voorzitter behartigde hij de belangen van de jeugdteams, de recreatieve dames- en herenteams en de Nevobo-spelers. Met veel succes heeft hij verschillende takken van de vereniging opgezet of helpen opzetten. Hij was de stuwende kracht om de volleybalvereniging uit te bouwen tot een soort van omnivereniging.

De laatste twee jaar was Van Burken ook druk bezig als belangenbehartiger van de gebruikers van het multifunctionele gebouw (MFG Elst), waar meerdere verenigingen mee gebaat zijn. En gedurende meer dan 30 jaar maakt Van Burken zich verdienstelijk voor de tweejaarlijkse Snuffelmarkt van de PKN-gemeente in Amerongen. Hij is mede-coördinator van deze markt.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie
Afbeelding
Stilok brengt aantal programma’s fors terug maar blijft uitzenden rond kerkdiensten 13 uur geleden
Afbeelding
Jubilieum Rembrandt College wordt groots gevierd 14 uur geleden
Afbeelding
Uitvaartverzekering, kapitaal of natura? De specialist 15 uur geleden
Afbeelding
Vier kandidaten uit gemeente Rhenen voor SGP-lijst Provinciale Statenverkiezingen 16 uur geleden
Afbeelding
Nadenken over ja/ja-sticker voor Veenendaal 18 uur geleden
Afbeelding
Na bijna 40 jaar valt doek voor Snuffelshop 21 uur geleden
Afbeelding
Sinterklaas en Mrs. Harris in Filmhuis Veenendaal 21 uur geleden