Van links naar rechts: Hinke Blok van HipHelpt, Geurt van de Weerd van Carbogen Amcis, Esther Starke van De Eekhoeve, Annette Franken van Carbogen Amcis, Steveline van Wolfswinkel van ICF Veenendaal en Janneke Schoeman van Carbogen Amcis.
Van links naar rechts: Hinke Blok van HipHelpt, Geurt van de Weerd van Carbogen Amcis, Esther Starke van De Eekhoeve, Annette Franken van Carbogen Amcis, Steveline van Wolfswinkel van ICF Veenendaal en Janneke Schoeman van Carbogen Amcis. Co Keulstra

Nieuwe laptops voor drie goede doelen in Veenendaal

2 februari 2023 om 12:46 Maatschappelijk

VEENENDAAL Drie goede doelen in Veenendaal hebben onlangs laptops gekregen van Carbogen Amcis. Het bedrijf steunt daarmee HipHelpt, ICF-Veenendaal en zorgboerderij De Eekhoeve. De gift is ontstaan na contacten die zijn gelegd bij de Beursvloer.

door Co Keulstra

Carbogen Amcis is ontstaan als een dochter van De Scheepjeswolfabriek en is gevestigd aan de Nieuweweg, achter de Scheepjeshof. Zij hebben een Goede Doelen Commissie bestaande uit Annette Franken, Janneke Schoeman, Ingrid Verstraete en Geurt van de Weerd. Elk jaar stelt het bedrijf een bedrag ter beschikking voor de Goede Doelen Commissie. 

,,Wij proberen hoofdzakelijk lokale en regionale doelen te helpen met hun hulpvraag”, vertelt Geurt van de Weerd. ,,Dit jaar hebben wij gehoor gegeven aan de hulpvraag van drie organisaties voor een laptop, dat het goede werk wat zij doen makkelijker zal maken. Wij helpen graag door spullen ter beschikking te stellen, zoals in dit geval laptops.”

,,Wij hebben op de Beursvloer contact gehad met de Goede Doelen Commissie van Carbogen Amcis en hebben gevraagd dat we graag een laptop willen hebben om ons werk nog beter te kunnen doen”, vertelt Hinke Blok van HipHelpt. ,,Dat hebben ze vandaag gehonoreerd. We zijn er erg dankbaar voor.” 

HipHelpt coördineert vrijwilligers van de Veenendaalse kerken die helpen met een hulpvraag van alleenstaande of oudere mensen. Zij helpen met bijvoorbeeld een lamp ophangen, mensen naar het ziekenhuis of huisarts rijden, een paar stoeptegels rechtleggen en meer van dat soort kleine oplossingen.

ICF-Veenendaal is opgericht om mensen met een buitenlandse achtergrond in Veenendaal een thuis te bieden: fysiek, sociaal en geestelijk. Zij zien zich zelf als kerk en familie 24/7. ICF wil een thuis zijn waar iedereen bij hoort, zich gekend en geliefd weet, ongeacht afkomst of religieuze overtuiging. Steveline van Wolfswinkel is blij met haar twee nieuwe laptops: ,,Via de Beursvloer kwamen we in contact met Carbogen Amcis en die hebben onze vraag gehonoreerd. We hebben maar liefst twee laptops gekregen om ons werk nog beter te kunnen doen.

,,Zorgboerderij de Eekhoeve is te vinden op het terrein van de Eekhoeve”, vertelt Esther Starke. ,,Op de zorgboerderij komen deelnemers die tussen de 20 en 90+ jaar oud zijn. Wij bieden dagbesteding van maandag tot en met vrijdag en er zijn vier groepen te vinden binnen de Zorgboerderij. De volwassenengroep wordt gevormd door mannen en vrouwen die niet zo makkelijk terecht kunnen op de reguliere arbeidsmarkt. Denk aan mensen met psychische klachten of een verstandelijke of lichamelijke beperking. De seniorengroepen vormen een veilige plek voor wie op latere leeftijd te maken krijgt met bijvoorbeeld eenzaamheid of vergeetachtigheid. Onze begeleiders zijn erg blij met de twee laptops die wij mochten ontvangen van Carbogen-Amcis. Dit maakt de zorg rapporteren een stuk sneller en makkelijker.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie