Op donderdag 3 november wordt in Donwtown de Veense Mosselparty gehouden.
Op donderdag 3 november wordt in Donwtown de Veense Mosselparty gehouden. Arjenne Niessink

Mosselparty steunt Missie0318: ‘Lekker eten en goede muziek voor goed doel’

· leestijd 1 minuut Maatschappelijk

VEENENDAAL Genieten van overheerlijke mosselen en tegelijkertijd een goed doel steunen? Dat kan! Op donderdag 3 november wordt in Donwtown de Veense Mosselparty gehouden. Het idee achter het netwerkevenement is eenvoudig: breng een paar honderd ondernemers bij elkaar, serveer goede Zeeuwse mosselen en er ontstaan prachtige verbindingen. Niet alleen zakelijk, maar ook persoonlijk.

door Lilian Steensma

De Veense Mosselparty wordt dit jaar gehouden bij Downtown aan de Tuinstraat. Bereid je maar voor op een feestelijke avond met heerlijke mosselen en andere lekkere hapjes. DJ Russel zorgt voor muziek en er is een verrassingsoptreden van een special guest. ,,Maar wie dat is, houden we nog even geheim”, zegt Natasja Langeweg die achter de schermen druk bezig is met de organisatie van het evenement. 

Ze ondersteunt de vijf ondernemers die het bestuur van de Mosselparty vormen. Dat bestuur heeft inmiddels een grote groep maatschappelijk betrokken ondernemers om zich heen verzameld die samen via de Mosselparty een bijdrage levert aan telkens weer een ander goed doel.  

SOCIALE COHESIE ,,Het bestuur koos ook dit jaar voor een initiatief dat de leefbaarheid en sociale cohesie binnen Veenendaal vergroot”, legt Langeweg uit. ,,De keuze viel op Stichting Missie0318. Niet alleen de Voedsel- en Kledingbank vallen daaronder, maar ook Stadsakkers en de Soepfiets. Bij al die projecten zijn honderden vrijwilligers betrokken. Missie0318 wil er zijn voor wie het zelf even niet redt. In deze tijd een heel actueel thema. Ook in Veenendaal leven veel mensen door omstandigheden onder het sociaal minimum. Dat valt niet mee en een beetje hulp is dan meer dan welkom!”

GEZOND ETEN Bij de ‘winkel’ van de Voedselbank kunnen Veenendalers die daarvoor in aanmerking komen naar eigen behoefte gratis boodschappen halen. ,,Veel van de producten komen van lokale supermarkten of ze worden ingezameld door kerken”, vertelt Langeweg. ,,Verse groenten komen van de Stadsakkers; de moestuin van Missie0318 waar waardevolle contacten ontstaan tussen vrijwilligers met heel diverse culturele achtergronden. Mooi, toch?”

WIN-WIN SITUATIE Wie in aanmerking komt voor hulp van de Voedselbank, kan ook terecht bij de Kledingbank, waar kosteloos kleding, accessoires en schoenen kunnen worden geshopt. ,,En de Soepfiets rijdt op donderdagavond door Veenendaal om soep en broodjes te serveren aan dak- en thuislozen”, vertelt Langeweg. Ze besluit: ,,Een avondje Veense Mosselparty is een gezellige avond uit met lekker eten en goede muziek. Ondertussen steun je ook nog eens een heel goed doel. Een win-winsituatie dus. Geen zin om aan het einde van de avond zelf naar huis te rijden? Autobedrijf Van Gent biedt een gratis lift aan. Reserveer toegangskaarten én eventueel een gratis taxi via www.veensemosselparty.nl. Graag tot dan!”

Afbeelding
advertentie
advertentie
Afbeelding
Stilok brengt aantal programma’s fors terug maar blijft uitzenden rond kerkdiensten 14 uur geleden
Afbeelding
Jubilieum Rembrandt College wordt groots gevierd 15 uur geleden
Afbeelding
Uitvaartverzekering, kapitaal of natura? De specialist 16 uur geleden
Afbeelding
Vier kandidaten uit gemeente Rhenen voor SGP-lijst Provinciale Statenverkiezingen 17 uur geleden
Afbeelding
Nadenken over ja/ja-sticker voor Veenendaal 19 uur geleden
Afbeelding
Na bijna 40 jaar valt doek voor Snuffelshop 22 uur geleden
Afbeelding
Sinterklaas en Mrs. Harris in Filmhuis Veenendaal 22 uur geleden