Het team van Urban Walk Veenendaal, v.l.n.r. Pamela, Pieter, Berrie, Bert en Susan.
Het team van Urban Walk Veenendaal, v.l.n.r. Pamela, Pieter, Berrie, Bert en Susan. Urban Walk

Verlichte estafetteloop voor het goede doel in het hart van Veenendaal

27 mei 2022 om 07:07 Maatschappelijk

VEENENDAAL Door het donker trekt in de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 juni een lange slinger van mensen langs de met lampionnen verlichte Brouwersgracht. Tijdens de Urban Walk, een 12 uur durende estafetteloop, wordt er geld opgehaald voor de Veense stichting Invitee en het landelijke KWF Kankerbestrijding. Die nacht zal opnieuw blijken: kanker heb je niet alleen. Er zijn altijd mensen om je heen die meeleven. Teams kunnen zich nog inschrijven om mee te lopen.

door Lilian Steensma 

In 2015 en 2017 werd in Veenendaal het evenement Samenloop voor Hoop gehouden. Duizenden mensen zamelden tijdens een sponsorloop geld in voor KWF Kankerbestrijding. ,,Dat evenement krijgt nu een vervolg,” vertelt Pieter van Loon van Urban Walk Veenendaal. ,,Op onze website kunnen teams zich inschrijven voor 25 euro per persoon. Teams die dit voor dinsdag 7 juni doen, krijgen een gratis T-shirt. Er wordt dan een pagina aangemaakt, zodat deelnemers heel makkelijk hun actie kunnen delen en sponsors kunnen gaan zoeken.”

BROUWERSGRACHT De organisatie kiest ervoor om de Urban Walk in het hart van Veenendaal te houden. Midden in de maatschappij. De start is op 24 juni om 19.00 uur op het plein voor de CultuurfabriekVanaf dat punt loopt de route om de Brouwersgracht en dan weer terug. De Cultuurfabriek is de hele nacht open. Praktisch voor als je even naar het toilet wilt. Op het Kees Stipplein is vrijdagavond om 22.30 uur een ceremonie. Pieter: ,,We staan dan samen stil bij de ziekte kanker en luisteren naar muziek. Er is ruimte om verdriet te delen, maar ook om het leven te vieren. De estafetteloop wordt zaterdagochtend om 7.00 uur afgesloten met een gezamenlijk ontbijt.”

Er wordt gewandeld, gelachen en vast ook wel een traan gelaten.

DINEREN=DONEREN De organisatie maakt het geïnteresseerden makkelijk en smakelijk om een goed doel te steunen. ,,Inderdaad”, zegt Bert Roseboom die ook bij de Urban Walk betrokken is. ,,Als je die avond namelijk gezellig op het Kees Stipplein dineert en betaalt met onze muntjes, dan doneert de horecaondernemer een deel van het rekeningbedrag aan de organisatie. We verkopen ook lampionnen waar je een eigen boodschap op kunt schrijven. Uiteindelijk zullen zo’n 2500 lampionnen het parcours verlichten, verwachten we. Het wordt echt mooi!”

PERSOONLIJKE VERHALEN Bert schetst alvast de sfeer: ,,Er wordt gewandeld, gelachen en vast ook wel een traan gelaten. Wie te maken kreeg met kanker weet uit ervaring dat die ziekte je leven volledig op de kop kan zetten. We creëren tijdens de Urban Walk graag een sfeer waarin ruimte is om verhalen van zowel verdriet als vreugde met elkaar te delen. Samen komen we verder.”

,,Prachtig natuurlijk dat we steeds meer tegen kanker kunnen doen”, besluit Pieter, ,,Maar voor onderzoek is veel geld nodig. Ons doel is dan ook tweeledig: we willen ruimte bieden voor ontmoeting en ontroering en daarnaast hopen we een mooi bedrag op te halen voor KWF en stichting Invitee. Trek je wandelschoenen aan en loop mee.”

Inschrijven kan via www.urbanwalkveenendaal.nl  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie