Afbeelding
BDUmedia

De Rijnpost weer terug in Rhenen

6 oktober 2021 om 11:50 Maatschappelijk

RHENEN Inwoners van Rhenen hebben er even op moeten wachten maar sinds vandaag is de Rijnpost weer terug in de stad Rhenen.

Inwoners van Achterberg en Elst kregen de krant al jaren in de bus, inwoners van Rhenen waren er verstoken van nadat de toenmalige uitgever besloot om alleen de Rhenens Betuwse Courant op de mat te bezorgen. Sinds het opheffen van deze krant, door ruiling van uitgaven in het verspreidingsgebied, werd een eigen Rhenense krant met ook eigen nieuwsgaring, enorm gemist. Met regelmaat kreeg de redactie vragen hierover. 

Kortom, in De Rijnpost heeft Rhenen nu weer een eigen krant, een vertrouwde titel die al sinds 8 april 1964 wordt uitgegeven. Norbert Witjes, hoofdredacteur van de BDU-uitgaven, is blij met de terugkeer van De Rijnpost in Rhenen. ,,We zagen dat er in Rhenen nog wel een witte vlek was. Volgens ons kan daar op lokaal niveau veel meer gedaan worden met Rhenens nieuws. Wij willen ook daar onze rol oppakken met het oog op de lokale politiek, omdat de mensen daar recht hebben op een goede informatievoorziening.” 

,,We beginnen nu met wekelijks twee Rhenense pagina’s en de komende maanden willen we gaan opbouwen”, vervolgt Witjes. ,,Ik denk dat het voor de mensen in Rhenen heel fijn is om weer een eigen krant te hebben. Tegelijk willen we in gesprek zijn en blijven om te peilen waar behoefte aan is, wat de inwoners zouden willen weten.”

Nieuws uit Rhenen kan rechtstreeks op onze website gepubliceerd worden bij Deel je Nieuws. Tips of suggesties kunt u ons laten weten via derijnpost@bdu.nl Wilt u adverteren in De Rijnpost, neem dan contact op met onze media-adviseurs Marieke van Egdom (06-83627260, m.v.egdom@bdu.nl) of Christoph Willemsen (06-20211008, c.willemsen@bdu.nl).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie