Afbeelding
SPEYK

Leerlingen van Het Perron uit Veenendaal proeven van ICT tijdens Girls’ Day

15 april 2024 om 10:25 Maatschappelijk

VEENENDAAL Meiden uit het eerste en tweede leerjaar vmbo (praktijkonderwijs) van Het Perron gingen afgelopen donderdag op bezoek bij Speyk. De IT-leverancier uit Veenendaal opende de deuren in het kader van Girls’ Day, een dag die in het leven is geroepen om jonge meiden bewust te maken van onontdekte carrièrekansen en om hen aan te moedigen op deze leeftijd juist te kiezen voor bètavakken.

Chianne van der Wal-Horsten, chief human resources officer bij het bedrijf, heette de leerlingen welkom en gaf hen een rondleiding. Ook vertelde ze dat 17 jaar geleden de eerste vrouw, Jessica Blijleven-Rentenaar, werd aangenomen bij Speyk; ondertussen werken er 17 vrouwen bij de IT-leverancier. 

ONLINE GEDRAG

Blijleven-Rentenaar nam de meiden mee in het onderwerp ‘Wie ben jij online?’ en sprak met hen over hun gedrag online. Daarna gingen ze aan de slag met het ontwerpen van een flyer over dit onderwerp. Katja, strategisch onderwijs adviseur, leerde de jongedames vervolgens om na te denken over het vergrendelen van een scherm. De geleerde theorie pasten ze vervolgens toe in een video. 

,,De tien meiden die aanwezig waren, onder leiding van hun docenten André, Esmee, Heleen en Marcel, hebben genoten van de inzichten die ze door de vrouwelijke Speyk’ers hebben gekregen. We hopen hen uiteraard in de toekomst weer tegen te komen. Meer meiden in de IT, juist in Veenendaal, het ICT-centrum van de regio, met legio arbeidskansen”, aldus het bedrijf in een persbericht. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie