Saxofonist António Paulo Martins Melo
Saxofonist António Paulo Martins Melo Foto: Sandra Heldring

Jeugdorkest Nederland speelt achtste Cuneraconcert

27 november 2023 om 21:50 Lokaal Deel je nieuws

Op vrijdag 5 januari is alweer de achtste editie van het inmiddels befaamde klassieke nieuwjaarsconcert in de Cunerakerk in Rhenen. Het Jeugdorkest Nederland speelt deze avond een aantal bekende en betoverend mooie stukken van Verdi, Tomasi en Moesorgski. Het Cuneraconcert is een jaarlijks benefiet evenement van de Rotary Club Rhenen – Veenendaal. De opbrengst van het concert gaat naar het goede doel.

Het is in 2024 de achtste keer dat de jonge en talentvolle musici Rhenen aandoen voor het Cuneraconcert van de Rotary Club Rhenen – Veenendaal. Het Jeugdorkest Nederland is samengesteld uit de meest getalenteerde jonge musici tussen de 14 en 21 jaar, afkomstig uit het hele land. Onder leiding van de inspirerende dirigent Jurjen Hempel brengt het jeugdorkest ook dit jaar weer een aantal prachtige werken ten gehore. De avond zal worden geopend met de krachtige en dramatische tonen van Verdi’s ouverture ‘La forza del destino’. Dit stuk vertelt een verhaal van noodlot, liefde en tragiek. In het tweede stuk zal Prinses Christina Concours-finalist António Paulo Martins Melo het betoverende altsaxofoonconcert van Henri Tomasi vertolken. Tomasi’s werk is een combinatie van lyrische passages en virtuoze uitbarstingen. Deze uitvoering zal u niet snel vergeten. De avond wordt afgesloten met Moesorgski’s ’Schilderijen van een Tentoonstelling’, in een schitterende orkestratie van Maurice Ravel. Dit stuk is een muzikale wandeling door een kunstgalerij, waarbij elk schilderij tot leven komt door de muziek. 

Goede doel

Met de opbrengst van de kaartverkoop zijn de afgelopen jaren al meerdere goede doelen ondersteund. Dit jaar gaat de opbrengst in de vorm van een donatie naar de Stadsakkers Veenendaal en is bedoeld voor de realisatie van een veldschuur. De Stadsakkers Veenendaal (www.stadsakkersveenendaal.nl) is een vrijwilligersorganisatie die in hun eigen moestuin ter grootte van 1,5 hectare grond verse groenten verbouwt voor de voedselbank. Dit komt weer ten goede aan zo’n 100 gezinnen. De Stadsakkers is bovendien een veilige en mooie werkplek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. 

Kaartverkoop

Het Cuneraconcert vindt plaats op vrijdag 5 januari in de Cunerakerk aan het Kerkplein in Rhenen. Het concert begint om 20.00 uur, de kerk is open vanaf 19.15 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.cuneraconcert.nl. 

Over de Rotary

Rotary is een wereldwijde serviceorganisatie van vrijwilligers die zich inzetten voor de internationale en lokale gemeenschap. Rotary Rhenen-Veenendaal staat bekend als een actieve club die in de voorhoede staat van maatschappelijke verandering onder het motto People of Action’’. 

Jeugdorkest Nederland
Dirigent Jurjen Hempel
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie