Tom Cruise als Lt. Pete
Tom Cruise als Lt. Pete "Maverick" Mitchell Bron: Filmdepot

Topfilm Top Gun: Maverick in Filmhuis

2 juli 2022 om 11:12 Lokaal Deel je nieuws

Een klassieker overtreffen? Een bijna onmogelijke opgave. Toch is Top Gun: Maverick in alle opzichten superieur aan de vorige film uit 1986. Misschien ongebruikelijk, een Hollywood kaskraker en spektakelfilm in Filmhuis Veenendaal? Maar op zaterdag 9 juli om 20:00 uur kunnen de denkbeeldige veiligheidsgordels in de bioscoopzaal worden aangesnoerd. Bereid je voor op een ware beeld- en geluidsensatie. 

In Top Gun (1986), de tweede grote filmrol van zijn lange en glorierijke carrière, was hoofdrolspeler Tom Cruise nog maar 24 jaar. De toenmalige spectaculaire effecten, de duizelingwekkende straaljagermanoeuvres en de rebelse houding van zijn personage Luitenant Pete “Maverick” Mitchell, zorgden destijds voor een wereldwijd succes. Een nieuw avontuur liet lang op zich wachten.... 

Nu is Maverick terug. Na 36 jaar is het geen remake of vervolg, maar een film die slechts af en toe subtiel verwijst naar de klassieke scenes of karakters uit 1986.  Tom Cruise is inmiddels bijna zestig, maar spettert als bevlogen straaljagerpiloot nog steeds van het scherm met z’n ontembare energie. Hij wordt dit keer aangetrokken om een eliteteam van jonge piloten te trainen voor een gevaarlijke missie. 

Alles werd uit de kast gehaald om met deze film de eerste rolprent te overtroeven. Regisseur Joseph Kosinsky (werkte al in 2013 samen met Tom Cruise in Oblivion) creëert een filmisch spektakel. Deze film is uitgebalanceerd met een juiste mix van drama en adembenemende vliegscenes. Tom Cruise is geloofwaardig en inmiddels als één van de grootste Hollywood acteurs, zeker ook gegroeid in deze rol. Nog steeds doet hij alle stunts zelf en worden zijn vliegscenes vanuit de cockpit op onnavolgbare wijze in beeld gebracht. Overige rollen zijn voor Ed Harris en Val Kilmer (als Iceman in Top Gun 1986). Ook de muziek past naadloos bij de sfeer van dit 131 minuten durende heldenavontuur. Zangeres Lady Gaga, componist Hans Zimmer (Lion King) en Harald Faltermeyer (Beverly Hills Cop) kleuren deze film met hun muzikale bijdrage prachtig in. 

Filmhuis Veenendaal vertoont deze film in Spectrum, Kees Stipplein 72 in Veenendaal. Voor meer informatie over de filmagenda, het theater en de kaarten www.filmhuisveenendaal.nl .  

Filmhuis Veenendaal is nog op zoek naar een vrijwilliger die het leuk vindt om in een enthousiast team van 4 personen, periodiek een persbericht te schrijven. Zie daarvoor ook de aanvullende informatie op de website. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie