Elster Buitenwaarden
Elster Buitenwaarden rechtenvrij

Informatieavond Elster Buitenwaarden

16 juni 2022 om 09:44 Lokaal Deel je nieuws

Op 29 juni vanaf 19.00 uur organiseert provincie Utrecht een informatieavond over de natuurinrichting in de Elster Buitenwaarden.


Het doel van de avond is om de omgeving te informeren over de stand van zaken van de natuurinrichting, een impressie te geven van hoe het gebied eruit komt te zien en toe te lichten waarom het proces vertraagd is. Ook is er ruimte om vragen te stellen. De avond bestaat uit twee delen; het eerste deel is plenair en tijdens het tweede deel kan er vrij rond gelopen worden langs verschillende thematische tafels waar deskundigen staan om een toelichting te geven en om vragen te beantwoorden. Onderwerpen zoals het wandelpad, PFAS en ecologie komen hier aan bod. De samenwerkende partners, Utrechts Landschap en Rijkswaterstaat, zijn ook aanwezig om hun doelen en rol verder toe te lichten. Tot slot wordt de online gebiedskaart gepresenteerd.

De Elster Buitenwaarden is een Natura2000 gebied en maakt deel uit van het Europees Netwerk van beschermde gebieden, het Natuurnetwerk Nederland en Kaderrichtlijnwater. Om aan de voorwaarden te voldoen en de natuur te versterken worden er enkele inrichtingsmaatregelen uitgevoerd. Er worden geulen, natuurvriendelijke oevers en een moeras aangelegd. Doel is om de natuur robuuster te maken, waardoor het aantal planten en dieren in het water en op het land toeneemt.

Deze informatieavond voor omwonenden en andere belangstellenden in de omgeving vindt plaats in Het Bestegoed (Tabaksweg 22, Elst). Aanmelden kan door een mail te sturen naar avp@provincie-utrecht.nl onder vermelding van ‘aanmelden informatieavond Elster Buitenwaarden’. Vermeld hierbij met hoeveel personen u komt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie