Nieuwe mini-bieb / MUP geopend in Rhenen
Nieuwe mini-bieb / MUP geopend in Rhenen Welzijn Rivierstroom

Nieuwe mini-bieb / MUP geopend in Rhenen

8 april 2022 om 22:23 Lokaal Deel je nieuws

Heeft u ’em al zien staan, het kleine groen-geel-blauwe kinderkeukentje voor de Buurtgarage aan de Valleiweg 16? Het is een gloednieuwe mini-bieb en MUP in één!

Het begon met een idee van buurtbewoonster Dicky van Meijeren. Via het initiatief ‘Kinderzwerfboek’ kon ze een pakket kinderboeken aanvragen, om in een mini-bieb te zetten. Maar waar zet je zo’n biebje neer? Dicky klopte aan bij Elle Joosten, sociaal werker bij Welzijn Rivierstroom. De locatie moest een centrale, toegankelijke plek in de wijk zijn. De keuze was snel gemaakt: buiten voor de Buurtgarage. Het keukentje is vrij groot, dus werd besloten om er ook een MUP van te maken. Vrijwilliger Henry schroefde er een plaat op zodat het keukentje regen-proof is.

Mini-bieb: kinderzwerfboeken

Lezen is belangrijk voor de ontwikkeling van elk kind. Het zet je hele brein aan het werk: taal, geheugen, aandacht, verbeelding. En het is leuk! Maar niet iedereen heeft boeken thuis. Met deze mini-bieb willen we alle kinderen de mogelijkheid bieden om leuke boeken mee naar huis te nemen en te lezen. Heb je het boek uit? Zet het dan weer terug, zodat iemand anders er van kan genieten.

MUP: Menstruatieproducten Uitgifte Punt

Bij 1 op de 10 meisjes en vrouwen is er soms geen geld thuis voor verzorgings- of hygiëneproducten zoals maandverband of tampons. Daardoor worden sommige vrouwen elke maand belemmerd om naar school of hun werk te gaan. Bij deze MUP mag iedereen die het nodig heeft gratis producten pakken!

Doneren?

Wilt u spullen doneren dan mag u die zelf in het keukentje leggen: kinderenboeken aan de linkerkant en hygiëneproducten (o.a. maandverband, incontinentiemateriaal of tandpasta) aan de rechterkant. Voor grotere hoeveelheden hygiëneproducten kunt u contact opnemen met Joke Klein via 06-10687008.

Nieuwe mini-bieb / MUP geopend in Rhenen
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie