De broers Blaak gaven al eerder les bij De Muzen
De broers Blaak gaven al eerder les bij De Muzen Muziekschool de Muzen

Pianodag bij De Muzen

23 februari 2022 om 15:22 Lokaal Deel je nieuws

VEENENDAAL – Een dag vol bijzondere lessen, workshops en optredens, dat is de Pianodag van De Muzen. Op zaterdag 19 maart staat alles in het teken van de piano en De Muzen heeft bijzondere docenten hiervoor uitgenodigd.

De Pianodag wordt om 10.00 uur geopend met een miniconcert van de bekende concertpianisten Martijn en Stefan Blaak. Na dit concert geven de broers zogeheten duolessen. In duo’s gaan pianisten samen met Martijn of Stefan aan de slag om een vierhandig stuk in te studeren.

Naast deze duolessen zijn er ook workshops waar aan meegedaan kan worden. Zo verzorgt Roel Hazendonk, oud-pianodocent van De Muzen, een workshop akkoorden voor beginners en komt componist Nick Hurkmans langs voor een workshop componeren. De derde workshop wordt verzorgd door orgel-docent Diederik Blankesteijn: kennismaken met het orgel. In deze workshop ‘bouwen’ deelnemers zelf een orgel en leren ze hoe dit instrument werkt en klinkt.

Tenslotte is er een gezamenlijke uitvoering op meerdere piano’s van de ‘Canon in D’ van Pachelbel. Voor de Pianodag is er een speciaal arrangement gemaakt door pianodocent Hans Erik Dijkstra en Roel Hazendonk. Het is een arrangement waar iedereen (ook beginners) aan mee kan doen. Ieder krijgt zijn/haar eigen partij. 

Iedereen kan meedoen

Aan alle activiteiten kunnen alle pianisten (beginners en ervaren, jong en oud, leerlingen en geen leerlingen van De Muzen) meedoen. Ook mensen die les hebben op orgel of keyboard zijn van harte welkom om mee te doen.

Aanmelden is noodzakelijk en kan voor losse onderdelen van de dag, maar ook voor alle onderdelen. Voor leerlingen van De Muzen kost deelname aan het volledige programma (duolessen, canon en workshops) € 15,00. Mensen die geen les volgen bij De Muzen, zijn ook van harte welkom. Zij betalen € 20,00.

Alleen meedoen aan een workshop kan ook. Deelname aan de workshops is voor leerlingen van De Muzen gratis. Voor mensen die geen les volgen bij De Muzen, kost deelname aan een workshop € 5,00.

Aanmelden kan tot en met 6 maart via info@demuzen.nl en vergeet niet om in de aanmelding te vermelden waar je aan mee wilt doen (duolessen, canon en/of welke workshops) en of je al een duopartner hebt (en zo ja, wie dat dan is).

Meer informatie over de Pianodag en het volledige programma is te vinden op www.demuzen.nl. De Muzen is gevestigd in Spectrum, aan het Kees Stipplein 72 in Veenendaal.

de broers Stefan en Martijn Blaak
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie