Holland Taptoe op Koningsdag in Veenendaal

28 maart 2024 om 14:49 Lokaal Deel je nieuws

De Koningsdag Taptoe in Veenendaal krijgt vanaf dit jaar een andere naam. Nadat de organiserende stichting van de Veenendaalse Scheepjeswolharmonie enkele jaren geleden is opgeheven, is de muziekshow doorgegaan bij Da Capo evenementen, dat ook andere taptoes in het land organiseert. Deze verschillende evenementen gaan nu samen verder onder de naam Holland Taptoe in een nieuw, maar vertrouwd concept. De Koningsdag editie blijft jaarlijks plaatsvinden in Sporthal West in Veenendaal.

Aankomende Koningsdag belooft het een mooie muziekshow te worden. Het bijna twee uur durende programma bestaat uit een muzikaal openingsintrada, verschillende themashows afgewisseld met enkele marsitems en een finale met een aantal gezamenlijke muziekwerken, waaronder het bekende Highland Cathedral. Dit alles uitgevoerd door vier gerenommeerde muziekkorpsen uit het land.

Zowel de Rotterdamse Euroband, Showkorps Wilhelmina uit Sleeuwijk en Show & Marchingband Tamarco uit Leiderdorp doen allen de premiere van hun nieuwe themashow. Ook het jeugdkorps Juliana uit Amersfoort komt met een aanstekelijke show. In totaal treden 150 muzikanten op in hun prachtige kleurrijke uniformen. De Koningsdag editie van de Holland Taptoe wordt daarmee een afwisselend programma vol muziek, mars en show.

De taptoe begint om 19.30 uur, de zaal is open vanaf 19.00 uur. Kaarten kosten 13 euro voor de boventribune en 10 euro voor de benedentribune. Kinderen t/m 12 jaar betalen de helft. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal en op de website www.taptoe.info

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie