Afbeelding
School Alex en Max

Nieuwe Leesavonturen Beginnen Op School Alex en Max

13 maart 2024 om 19:33 Lokaal Deel je nieuws

“Op School Alex en Max vinden ze het belangrijk dat kinderen plezier hebben in lezen en dat iedereen goed kan leren lezen.” Daarom hebben ze besloten om met een inspirerende aanpak het leesonderwijs op beide locaties te versterken. 

“Leerlingen mogen elke dag een half uur lezen, maar niet omdat het moet. Ze doen het omdat ze écht nieuwsgierig zijn. Zo wordt lezen leuk en genieten ze van de mooie verhalen. Lezen is meer dan alleen woorden lezen. Het is ook iets wat je samen doet, we praten met elkaar over het verhaal. Dit maakt het begrijpen van wat je leest leuker en interessanter. Het thematisch onderwijs op School Alex en Max zorgt niet alleen voor een diepgaander begrip, maar ook een verbinding met andere vakken. Zo snappen leerlingen waarom ze bepaalde dingen leren en hoe het past in het grote plaatje. Alles hoort bij elkaar!”

Vernieuwde Schoolbibliotheek: Een Zee van Nieuwe Leesmogelijkheden

Op School Alex en Max hebben ze iets heel leuks gedaan met de bibliotheek. Alle leesboeken op school zijn helemaal vernieuwd! De oude boeken zijn uitgezocht en wel bijna 2000 nieuwe boeken zijn geleverd voor de nieuwe bibliotheek. De bibliotheek is een heerlijke plek van nieuwe boeken en leesactiviteiten. In de bibliotheek zijn er boeken over allerlei onderwerpen. Of je nu van avontuur, wetenschap of dierenverhalen houdt, er is voor iedereen iets leuks te vinden. “We willen dat leerlingen de vrijheid hebben om te kiezen en te ontdekken wat ze interessant vinden.”

Zwerfboekenstation: Deel en Ontdek Leesplezier

Naast de vernieuwde bibliotheek is er op School Alex en Max ook een zwerfboekenstation op beide locaties. Maar wat houdt een zwerfboekenstation eigenlijk in?  Er is een boekenkast met hele leuke zwerfboeken. Deze zwerfboeken zijn van alle kinderen! Je herkent zwerfboeken aan de sticker op de kaft. Op die sticker staat: Neem me mee! Je mag het boek gratis mee naar huis nemen en lezen. Als je het uit hebt, laat je het weer ergens zwerven. Dan kan een ander kind het boek ook lezen. 

Met deze initiatieven zetten School Alex en Max zich in voor de groei van leesvaardigheid en het bevorderen van een liefde voor lezen bij hun leerlingen. 

Op de foto: Galil, Rim, Hugo en Eva samen met Petra Schielein, directeur School Alex en Max
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie