Meneer van den Berg en meneer Cramwinckel willen hun kennis over AI graag delen met de leerlingen van het CLV.
Meneer van den Berg en meneer Cramwinckel willen hun kennis over AI graag delen met de leerlingen van het CLV. CLV

Leerlingen CLV krijgen les over kunstmatige intelligentie

7 maart 2024 om 12:03 Lokaal Deel je nieuws

Vanaf schooljaar 2024-2025 biedt het CLV haar onderbouwleerlingen lessen over kunstmatige intelligentie (AI) aan. De nieuwe lesmodule AI, ontwikkeld door docenten en experts uit het bedrijfsleven, bereidt leerlingen voor op een toekomst waarin AI een steeds grotere rol speelt. Het CLV hoopt dat dit initiatief andere scholen ook inspireert om AI-onderwijs te ontwikkelen. Om goed voorbereid te zijn op de kansen en uitdagingen van deze technologie, is het belangrijk dat alle leerlingen leren over AI.

Het doel van de module is om leerlingen kennis te laten maken met de basisprincipes van AI en om ze na te laten denken over de impact van AI op de samenleving. Zo staan tijdens de eerste lessen de vragen: Wat is AI? Hoe werkt het? En wat zijn de mogelijke toepassingen in verschillende sectoren? centraal. Daarnaast leren leerlingen ook om kritisch na te denken over de etische aspecten van AI, zoals de mogelijke risico’s van AI en de verantwoordelijkheden van AI-ontwikkelaars.

De module AI start na de zomervakantie en wordt aangeboden aan alle leerlingen in de eerste, tweede en derde klas die minder vakspecifieke ondersteuning nodig hebben. Het vak wordt daarmee in de flextijd aangeboden. Leerlingen zijn daarbij niet verplicht de module te volgen, maar met het oog op de toekomst wordt het hen wel nadrukkelijk aangeraden. 

Deze tekst is geschreven met behulp van kunstmatige intelligentie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie