Afbeelding
Pieter Vane

Veel bekijks voor ‘Bekende Veenendaler op het doek’

Kunst

VEENENDAAL In de Veenendaalse Cultuurfabriek vond zaterdag het evenement ‘Bekende Veenendaler op het doek’ plaats, georganiseerd door Museum Veenendaal. Tien cursisten van kunstenaar Martijn Versteeg kregen hier te horen wie de mystery guest was die zij in een dag tijd mochten gaan portretteren. Dit bleek niemand minder te zijn dan wethouder Dylan Lochtenberg. 

De wethouder mocht zichzelf aan de aanwezigen voorstellen tijdens een interview met museumvoorzitter Theo van Hardeveld. De cursisten begonnen ondertussen met een schets die ze daarna verder konden uitwerken. Hierbij kregen zij hulp van Dioni ten Busschen, die momenteel een expositie in Museum Veenendaal heeft, Mysteries van het Veen.

WINNAAR Tegen 16.00 uur waren de meeste werken klaar. Hierop volgde het spannendste moment van de dag: Lochtenberg, die erg verwonderd was door de portretten, koos drie werken uit die naar zijn mening ,,een passende en herkenbare gelaatsuitdrukking” lieten zien. Deze kwamen van de hand van Tim de Wolff uit Veenendaal, Betty M. Alink uit Maarssen en Carla Mook uit Almere. 

Uiteindelijk koos hij voor het portret van Tim de Wolff, gemaakt met houtskool. De winnaar kreeg een welverdiende prijs uitgereikt door Theo van Hardeveld, die de schilders hartelijk bedankte voor deze moeilijke opdracht.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie
Afbeelding
Kinderactiviteiten in Bibliotheek Veenendaal tijdens voorjaarsvakantie 2 uur geleden
Afbeelding
Reizigers waarderen Veenendaalse stations beter dan vorig jaar 7 uur geleden
Afbeelding
'Als de sirene afgaat, hebben we 's avonds Club'95' 10 uur geleden
Afbeelding
Vragen uit Veenendaal aan GGD over mislukken digitaal kinddossier 22 uur geleden
Afbeelding
'Actiegroepen tegen windturbines krijgen adviserende rol bij gemeente Ede' 2 feb, 16:58
Afbeelding
Burgemeester Kats leest voor op basisschool TOV 2 feb, 16:36
Afbeelding
Nieuwe laptops voor drie goede doelen in Veenendaal 2 feb, 12:46