Afbeelding
Museum Veenendaal

Gemeente verleent coronasteun aan Museum Veenendaal

13 juni 2022 om 14:40 Kunst

VEENENDAAL Museum Veenendaal kan noodsteun krijgen voor de lagere inkomsten die ontstaan zijn door de coronacrisis. De gemeente wil extra geld geven voor het opvangen van tekorten als direct gevolg van de beperkende overheidsmaatregelen, die gericht waren om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

door Peter Kuijpers

,,Het Museum Veenendaal heeft nog al te lijden gehad door de verschillende lockdowns. De eerste aan het begin van 2021 en vervolgens ook nog eens de laatste weken van dat jaar. Het was toen moeilijk tot eigenlijk onmogelijk mensen te ontvangen. Dit resulteerde er tevens in dat het vertrouwen van bezoekers om naar het museum te gaan weg was. Ook nu zien we nog bij verschillende activiteiten in Veenendaal dat het moeizaam op gang komt,¨ constateert wethouder Dylan Lochtenberg. De gemeente heeft van het rijk geld gekregen om lokale tekorten op te vangen. Ook het Museum Veenendaal heeft gevraagd om een eenmalige extra subsidie. 

Het college heeft besloten deze te verlenen. ,,Het museum was in 2021 verder vrij beperkt in het organiseren van activiteiten. Tentoonstellingen zijn verschoven en soms waren er onlinebijeenkomsten. Ook zijn er minder educatieve projecten geweest. Het was door al deze redenen dat het museum niet voldoende eigen inkomsten heeft kunnen genereren. Zij heeft daarom om ondersteuning gevraagd. We hebben daarop als college besloten het Museum Veenendaal noodsteun te geven van 18.625 euro uit de coronasteunmiddelen die wij van het Rijk hebben ontvangen¨, besluit de wethouder.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie