Afbeelding
Martijn Versteeg

Expositie ‘Schijnecht’ van Martijn Versteeg in Museum Veenendaal

25 september 2021 om 15:14 Kunst

VEENENDAAL Vlak voor de COVID-19 lockdown kondigde Museum Veenendaal de tentoonstelling ‘Schijnecht’ van kunstenaar Martijn Versteeg aan. Omdat alle musea per direct hun deuren moesten sluiten, kon de tentoonstelling jammer genoeg niet doorgaan. Vanaf zaterdag 2 oktober 2021 krijgt Museum Veenendaal een tweede kans om de werken ten toon te stellen. ‘Schijnecht’ is te bewonderen vanaf zaterdag 2 oktober 2021 tot en met zaterdag 8 januari 2022.

In deze tentoonstelling is het werk te zien van Martijn Versteeg (Overberg, 1989). Martijn begon in 2007 met het experimenteren naar manieren om realistische portretten te maken. In 2014 exposeerde hij voor het eerst. Tijdens Beeldend Veenendaal ontving hij de publieksprijs. Hierna ontving Versteeg in 2017 De Nederlandse Portretprijs en nog verschillende andere (internationale) prijzen.

Martijn Versteeg is een figuratief kunstenaar, die de focus legt op grafiet en houtskool op papier. Inmiddels telt hij negen jaar van intensief tekenen in het realisme en heeft hij een geheel eigen stijl ontworpen. Zijn werken zijn herkenbaar aan de contrasterende voorstellingen, waarbij het merendeel tronies omvat met een uiterst sprekende natuurgetrouwheid. De gezichten in zijn werken worden met een centraal compositie gepresenteerd op een donkere achtergrond. De compositie en belichting maken dat het oog op verschillende manieren wordt geprikkeld.

BEKENDE WERKEN In 2017 won Versteeg de Nederlandse Portretprijs met het portret ‘Robijn’. Na het winnen van deze prijs kreeg hij een veel breder podium met veel opdrachten. Zo maakte hij bijvoorbeeld in 2019 het portret van Floortje Dessing voor het televisieprogramma Sterren op het doek. De werken ‘Robijn’, ‘Floortje Dessing’ en andere portretten zoals het nieuwste meesterwerk ‘Donna Fiorata’, zijn allemaal te bewonderen in deze tentoonstelling.

TEKENWORKSHOPS Tijdens de Kunstroute, op zaterdag 2 oktober en zondag 3 oktober van 11.00 tot 17.00, zal Martijn een tweetal tekenworkshops geven. Deze zijn gratis te bezoeken. Daarnaast geeft Martijn nog twee tekenworkshops op dinsdag 19 oktober en zaterdag 27 november van 15.30 tot 17.00. De workshops vinden plaats in de Cultuurfabriek. De kosten hiervoor bedragen 7,50 EURO. Voor Museumkaarthouders bedragen de kosten 2,50 euro. Aanmelden kan door te mailen naar info@museumveenendaal.nl 

KINDERWORKSHOPS Tijdens de tentoonstellingsperiode zullen twee kinderworkshops plaatsvinden. Deze worden georganiseerd door Pascalle Thijs en kosten 2,50 euro per kind. Kinderen met een stempelkaart mogen gratis deelnemen. Een stempelkaart is voor 7,50 euro te koop in de Stadswinkel in de hal van de Cultuurfabriek. De stempelkaart geeft toegang voor zes kinderworkshops. De kinderworkshops vinden plaats op zaterdag 13 november en zaterdag 11 december van 14.00 tot 16.00. Aanmelden kan door te mailen naar info@museumveenendaal.nl 

Tijdens de tentoonstelling zijn enkele werken te koop. Dit gaat in overleg met Martijn Versteeg.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie