Cornelis Mostert ontvangt uit handen van Dries Huisman het eerste nog te plakken exemplaar het Historisch album Rhenen.
Cornelis Mostert ontvangt uit handen van Dries Huisman het eerste nog te plakken exemplaar het Historisch album Rhenen. Jan van den Brink

Jumbo Mostert komt met historisch fotoboek over Rhenen

Historie

RHENEN Al geruime tijd werd er in tal van Rhenense wandelgangen gesproken over een op handen zijnde historisch album van Rhenen. Een album waaraan bekende Rhenenaren, zoals een aantal leden van de HOVR hun medewerking zouden verlenen. Al snel bleek het niet om geruchten te gaan. Was er daadwerkelijk sprake van een heus fotoboek met historisch afbeeldingen van Rhenen. Een boek dat door het Jumbo-filiaal Mostert wordt uitgegeven. Op maandag 18 oktober wordt dit boek gepresenteerd. 

Locatie van de presentatie is het Henk Deys pleintje tegenover genoemde supermarkt aan de Molenstraat. Tegen de klok van 11.00 uur wordt het eerste exemplaar overhandigd aan de Rhenense burgemeester Hans van der Pas en de dochter van Henk Deys, die haar vader wegens ziekte vervangt. De oud-apotheker en geschiedschrijver over de gemeente Rhenen werkte ook mee aan het samenstellen van het boek. 

Cornelis Mostert kreeg vorige week donderdag in restaurant Grebbeoord uit handen van Dries Huisman, commercieel manager van PromUnique die het boek verzorgde en samenstelde, het eerste exemplaar. Dat geschiedde in aanwezigheid van leden van de Historische Vereniging Oudheidkamer Rhenen en omstreken (HVOR) en nog een aantal medewerkers namens PromUnique. 

PLAATJES Voorafgaande aan de uitreiking van het boek, werd de groep ontvangen in het Rhenense Stadsmuseum waarover het verloop van de vervaardiging van het boek werd gesproken. Na afloop daarvan werd door vrijwilligers van het Stadsmuseum een rondleiding verzorgd. 

Maandag 18 oktober wordt het boek officieel gepresenteerd. Vanaf dat moment wordt het plaatjes plakken voor wie in het bezit wil komen van het historische album over Rhenen. Plaatjes die bij Jumbo supermarkt Mostert worden vertrekt bij besteding van een bepaald bedrag. 

advertentie
advertentie
Afbeelding
De herfst is nu echt begonnen Natuurrubriek Slenterpaadjes 59 minuten geleden
Afbeelding
Nieuwe wegverlichting: dimbare ledlampen voor Veenendaal en Rhenen 2 uur geleden
Afbeelding
Babette van Veen leest peuters en kleuters voor in Theater Lampegiet 2 uur geleden
Afbeelding
College wil verder onderzoek naar Teletolk 13 uur geleden
Afbeelding
Lichaam gevonden in water ter hoogte Ghandistraat 15 uur geleden
Afbeelding
Kunst in alle kleuren, vormen en functies tijdens Kunstroute Veenendaal 17 uur geleden
Afbeelding
Nathalie Pagie signeert haar nieuwe boek in Rhenen 21 uur geleden