Afbeelding
Ted Walker

Ruim 600 kinderen in beweging tijdens SAM School Olympiade in Rhenen

16 september 2023 om 11:03 Evenementen

RHENEN Ruim 600 leerlingen van zeven basisscholen in Rhenen waren afgelopen vrijdag 15 september actief op sportpark Candia in Rhenen. Op deze eerste dag van de Nationale Sportweek konden zij allerlei sporten en culturele activiteiten uit proberen tijdens de SAM School Olympiade van Sportservice De Vallei en Cultuurplatform Rhenen.

Dick Poortinga, wethouder voor onder meer welzijn en sport, economie, recreatie & toerisme in gemeente Rhenen, ontstak even na 9.00 uur de ‘Olympische vlam’ samen met twee leerlingen en mascotte SAM. Na de warming-up met Dansemiek verspreidde de scholen zich over het sportterrein om met de eerste van de vier rondes van de dag te starten.

DOCENTEN CHALLENGE

Een hoogtepunt van de SAM School Olympiade was de ‘Docenten challenge’. Meesters en juffen van de deelnemende scholen ‘streden’ tegen elkaar tijdens de zakloop-wedstrijd. Winnaar was meester Richard van de Cuneraschool, die de wisselbeker mee naar school mocht nemen. 

SAM SCHOOL OLYMPIADE

De SAM School Olympiade wordt jaarlijks georganiseerd door Sportservice De Vallei. Kinderen van groep 5 t/m 8 maken kennis met verschillende sport- en cultuurclinics. Rugby, bokszaktraining of bootcamp zijn een aantal sporten die deze editie werden aangeboden, maar kinderen konden ook muziek en theater maken, los gaan met JumpsCool of hun kunsten laten zien bij Capoeira. Met de SAM School Olympiade wil Sportservice De Vallei kinderen motiveren om met zoveel mogelijk lokale sport- en cultuuractiviteiten kennis te maken. Dit met als doel om kinderen een keuze te laten maken voor sport en cultuur die echt bij hen past, waar ze plezier aan beleven en hun talenten kunnen ontdekken.

Dit jaar viel de Rhenense SAM School Olympiade op de eerste dag van de NOC*NSF Nationale Sportweek. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie