Afbeelding
Pixabay

Geen geluidsklachten na evenementen in Veenendaal

· leestijd 1 minuut Evenementen

VEENENDAAL Evenementen in het centrum hebben de laatste maanden geen geluidsklachten opgeleverd. Dit laat het college de gemeenteraad weten in een informatiebrief. Zij is van mening dat een toegezegde proef met geluid dan ook niet meer nodig is.

door Peter Kuijpers

Het gaat hierbij met name om evenementen waarbij muziek een belangrijk onderdeel was. ,,Eerder hebben wij toegezegd een proef met geluid met een vertegenwoordiging van de raad te houden. Om daarmee een beter begrip bij het aspect geluid te krijgen. Aanleiding daarvoor vormde de discussie over geluidsoverlast bij het oude stadsstrand. Inmiddels zij er evenwel afspraken gemaakt dat er geen grote geluidsoverlast veroorzakende muziekevenementen zoals Voute Party meer op het nieuwe stadsstrand mogen. Maar wel bijvoorbeeld een foodfestival of concert’’, aldus het college.

EVENEMENTENBELEID Burgemeester en wethouders vinden het namelijk wel belangrijk dat Veenendaal een aantrekkelijke en levendige stad is door een divers aanbod aan evenementen, uitgaansgelegenheden, culturele activiteiten en ontspanningsmogelijkheden. De gemeente wil daarom haar evenementenbeleid gaan herzien, maar dit was vanwege corona een paar jaar uitgesteld. Veenendaal maakt nu voorbereidingen dit alsnog te gaan doen, maar wel met een brede participatie. Onderdeel van het nieuwe evenementenbeleid is geluid. Het college meent dat een aparte proef over geluid met de raad nu niet meer nodig zal zijn.

GEEN KLACHTEN ,,Deze zomer hebben de eerste evenementen op het nieuwe stadsstrand plaatsgehad. Het verheugt ons mede te delen dat de evenementen die hier in samenwerking met de omliggende nieuwe bedrijven de afgelopen zomer hebben plaatsgevonden, zoals onder meer Klassiek in het Zand, niet tot klachten van geluidsoverlast hebben geleid. In dit kader merken wij volledigheidshalve ook nog op dat er afgelopen periode wel muziekevenementen zoals Voute Party op de locatie Markt hebben plaatsgehad. Eveneens zonder dat daar klachten van geluidsoverlast over zijn ingediend. Een en ander zal ook in het nieuwe beleid verder uitgewerkt worden.’’

LEVENDIGHEID]Daarom heeft het college nu de voorkeur uitgesproken af te wijken van de eerdere toezegging aan de raad en geen aparte proef met geluid te houden. ,,Maar wij horen het graag als u het anders wenst’’, laat zij wel weten. Veenendaal heeft inmiddels een eerste start gemaakt om tot een voorstel tot het herzien van het evenementenbeleid te komen. Het college blijft daarbij aandacht houden voor een goede balans tussen levendigheid en het voorkomen van overlasten de veiligheid van inwoners moet voorop blijven staan.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Bakken en smullen op Burendag in de buurt- en dorpshuizen 12 uur geleden
Afbeelding
Stormschade aan de Paddestoelenlaan 14 uur geleden
Afbeelding
Plaza Cultura geopend door wethouder Dylan Lochtenberg 16 uur geleden
Afbeelding
Grebbeconcours voor paarden en pony’s op de Grebbeberg 17 uur geleden
Afbeelding
Burgemeester Kats met Foodvalley naar Brussel 18 uur geleden
Afbeelding
Aanrijding tussen politieauto en personenauto Veenendaal 22 uur geleden
Afbeelding
Graciun verkoopt Straatnieuws in Veenendaal: ‘In Nederland ligt mijn toekomst’ 22 uur geleden