Dertig bouwers zijn momenteel bezig met het domino-project. Tijdens de twee bouwweken is Sporthal de Vallei in Veenendaal hun thuis.
Dertig bouwers zijn momenteel bezig met het domino-project. Tijdens de twee bouwweken is Sporthal de Vallei in Veenendaal hun thuis. Dutch Domino Team

Bijzondere recordpoging: 700.000 dominostenen moeten gaan omvallen in Veense sporthal

Evenementen

VEENENDAAL Dertig bouwers van het Dutch Domino Team zijn neergestreken in Sporthal de Vallei voor een bijzondere recordpoging. Volgende week vrijdag moeten de 700.000 dominostenen die momenteel secuur worden neergezet gaan omvallen. 

Het team is afgelopen weekend begonnen met de opbouw van het project. Verschillende attracties worden hierbij uitgebeeld in het eigen pretpark ‘Domino Valley’. Doel is om het grootste dominoproject van de wereld te worden. Daarvoor moeten meer dan 596.229 stenen omvallen. Het huidige record staat op naam van een Duits team en stamt uit 2018. Vorig jaar deed het Dutch Domino Team al een poging om dit record te breken, maar toen vielen ‘maar’ 573.004 stenen.

INTERNATIONAAL Daar willen de bouwers dit jaar ruim overheen gaan in Veenendaal. Er worden meer dan 700.000 dominostenen neergezet. ,,Als daadwerkelijk meer dan 596.229 stenen ook omvallen, is dit het grootste project van de afgelopen 13 jaar”, aldus het team.

De meeste bouwers in het team komen uit Nederland, maar er zijn ook deelnemers uit België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, en zelfs een bouwer uit de VS. Allen met een gemeenschappelijke hobby: het neerzetten van heel veel dominostenen. Tijdens de twee bouwweken is Sporthal de Vallei in Veenendaal hun thuis.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Bakken en smullen op Burendag in de buurt- en dorpshuizen 12 uur geleden
Afbeelding
Stormschade aan de Paddestoelenlaan 14 uur geleden
Afbeelding
Plaza Cultura geopend door wethouder Dylan Lochtenberg 16 uur geleden
Afbeelding
Grebbeconcours voor paarden en pony’s op de Grebbeberg 17 uur geleden
Afbeelding
Burgemeester Kats met Foodvalley naar Brussel 18 uur geleden
Afbeelding
Aanrijding tussen politieauto en personenauto Veenendaal 22 uur geleden
Afbeelding
Graciun verkoopt Straatnieuws in Veenendaal: ‘In Nederland ligt mijn toekomst’ 22 uur geleden