Gerco, John en Gerhard organiseren samenkomsten voor christelijke jongeren bij restaurant Moeke in Rhenen.
Gerco, John en Gerhard organiseren samenkomsten voor christelijke jongeren bij restaurant Moeke in Rhenen. J.O. Media / Job Oldegbers

Christelijke jongeren samen naar Moeke Rhenen: ‘We hopen op een grote groep’

8 juni 2023 om 10:58 Activiteiten

RHENEN Honderden christelijke jongeren die bij elkaar komen en elkaar ontmoeten. Dát hebben Gerco, John en Gerhard voor ogen met de jongerenavond van het Trefpunt. Het drietal organiseert al enkele maanden jongerenavonden in Giessen waar honderden bezoekers op afkomen, maar daar houdt het wat hen betreft niet op. ,,Vanaf 17 juni willen we dit initiatief uitbreiden naar Rhenen.”

En dus hopen ze dat die avond, om 20.30 uur, de bovenzaal en het dakterras van restaurant Moeke helemaal volgepropt staat met leeftijdsgenoten die ook christelijk zijn. ,,Wij kennen elkaar al sinds de middelbare school en mede door corona kwamen we op het idee dat we jongerenavonden wilden gaan organiseren”, vertelt John. Zo gezegd, zo gedaan. ,,We zijn het gaan proberen en het is enorm populair.”

VEEL ANIMO VERWACHT

Gerco vult aan: ,,We doen dat niet vanuit een kerkverband, maar echt vanuit onszelf. Omdat we erin geloven dat jongeren elkaar willen ontmoeten en dus faciliteren we dat. Dat doen we sinds februari in Giessen en dat gaat heel erg goed. We verwachten dat er in deze regio ook veel animo voor deze avonden is, dus daarom starten we ook hier.”

De jongens verwachten een groot succes. ,,Een van de belangrijkste elementen van onze avonden is dat er geen programma is”, legt Gerhard uit. ,,Er is geen begin of eind of invulling van de avond. Iedereen kan gewoon binnenwandelen en zijn of haar ding doen.” 

NA JAREN WEER EENS CONTACT

Wat volgens het drietal óók heel erg goed werkt, is dat veel jongeren elkaar al kennen. ,,Bijvoorbeeld hier in Rhenen”, legt John uit. ,,De christelijke jongeren zullen misschien voor een deel wel van dezelfde basisschool of middelbare school komen. Bij de avonden die we al in Giessen hebben georganiseerd merkten we dat veel van die jongeren elkaar na járen weer eens tegenkwamen. Dan heb je meteen iets om over te praten en dat vindt eigenlijk iedereen super leuk.”

AANMELDEN NIET NODIG

Het belangrijkste is dat de drempel zo laag mogelijk moet zijn. ,,Iedereen vanaf 16 jaar of ouder is welkom”, zegt Gerco. ,,We doen dit echt door jongeren en voor jongeren.” Voor de avond wordt, om de onkosten te dekken, entree gevraagd, maar aanmelden is niet nodig. ,,We hopen op een grote groep. We hebben een prachtige plek, dus daar zal het niet aan liggen.”

Meer informatie over de avonden van Het Trefpunt is te vinden op de Instagram-pagina (@trefpunt_jongerenavonden) van het initiatief.

door Job Oldegbers

Job Oldegbers
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie