Kindervoorstelling met Jip in de hoofdrol
Kindervoorstelling met Jip in de hoofdrol Bibliotheek Veenendaal

Kinderactiviteiten in Bibliotheek Veenendaal tijdens voorjaarsvakantie

3 februari 2023 om 15:30 Activiteiten

VEENENDAAL Van een kindervoorstelling tot meekleuren aan de langste kleurplaat en van een voorleesfeest tot en met een expositie van modeltreinen. Tijdens de voorjaarsvakantie staan er in de Bibliotheek in Veenendaal tal van activiteiten op het programma. 

Kindervoorstelling: Jip de Handpop en de vlieg - Jip de Handpop komt op zondagmiddag 26 februari naar de Bieb. Hij vertelt over heer Hansaemon die per ongeluk een vlieg inslikt. Hoe komt hij van die vlieg af? Kinderen van 4 t/m 7 jaar mogen Jip helpen om dit op te lossen.

De langste kinderboekendieren-kleurplaat - Op zondagmiddag 26 februari kunnen kinderen in de centrale hal van De Cultuurfabriek komen kleuren. Er zijn leuke figuren te vinden op de lange kleurplaat: van Dikkie Dik tot Kikker.

Voorleesfeest: De lievelingstrui - Tijdens het voorleesfeest op 1 maart wordt voorgelezen uit het boek ‘De lievelingstrui’ door Tjibbe Veldkamp. Groter groeien en dingen leren staan hierbij centraal. Voor kinderen van 3 t/m 7 jaar.

Ouder-kind workshop: Opbergkistje versieren - Op woensdagmiddag 1 maart zijn ouders en hun kinderen (vanaf 8 jaar) welkom om gezamenlijk creatief aan de slag te gaan. In deze workshop wordt een opbergkistje beschilderd en versierd met kralen en nog veel meer leuke elementen. Een kaartje kost € 5 per persoon.

Expositie: modeltreinen - In maart is er op de tweede verdieping van de Bibliotheek een expositie van modeltreinen te zien! De tentoonstelling bevat een verzameling locomotieven van het merk Marklin. Ook is er een klein rangeerbaantje bij om te laten zien wat op een klein oppervlakte mogelijk is met modeltreinen. Deze tentoonstelling is in samenwerking met Modelspoorwegclub Veenendaal opgezet.

Swinging Sunday met Big Band Veenendaal - Na een succesvolle swingende zondag vorig jaar, komt Big Band Veenendaal weer naar Bibliotheek Veenendaal tijdens De Fabriek op Zondag en wel op 5 maart. Tickets kosten € 2,50, inclusief kopje koffie/thee.

Meer informatie: www.bibliotheekveenendaal.nl 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie